StoryEditorOCM
KošarkaPula prvi protivnik

Budi se i ženski dio Baldekina: Evo što kaže predsjednik šibenskih košarkašica uoči početka nove sezone

Piše Borislav Juras
11. listopada 2019. - 12:08

S praktički novim sastavom, kao velika nepoznanica i samima sebi, košarkašice Šibenika će krenuti u novu prvoligašku sezonu. Izgubile su većinu cura koje su im nosile igru prošle sezone (Marin, Melendez, Borić, Mihić, ozlijeđena je Obratov, prije je otišla Erslan), pa i neke s klupe (Dujić, Pavičić). Šest je novih igračica. Puljić, Tomičić i Silov dolaze iz Splita, Džafić i Dana Šarić iz Zagreba, a Iva Cigić se vratila iz Italije. One će, uz dvije koje su prošle sezone imale značajne uloge (Vukšić, Chiabov), vući novi sastav Šibenika. U kojem smjeru? Odgovor je teško dati nakon nekoliko trening utakmica...

– I mene zanima kako će to izgledati. Treninzi sa Splitom, Zadrom i Vodicama to ne mogu otkriti. Zato čekamo prve službene nastupe. Kako sve do petka u ponoć klubovi imaju mogućnost registracije novih igračica, a neki možda i namjerno nešto skrivaju, teško je ocijeniti kakva je konkurencija. Na prvu, liga bi mogla biti izjednačenija, bez izrazitog favorita za ispadanje i titulu, uz malu startnu prednost Raguse i Trešnjevke. Ono što mi imperativno ne želimo, to je stresna borba za opstanak. Zanima nas mir sredine poretka, a tijek sezone će pokazati jesmo li sposobni za nešto više. Izbjegnemo li ozljede i druge probleme, vjerujem da nećemo u zimskoj stanci morati dovoditi nove igračice – najavljuje Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik.

Trener bez pomoćnika

On u novoj sezoni neće biti jedini službeni klupski predstavnik na utakmicama. Tu ulogu imat će i Željko Viljac. Predsjednik, međutim, još nema odgovor na pitanje tko će biti pomoćnik trenera Stipe Bralića! S obzirom na to da će Bralić ove jeseni, kao izbornik hrvatske ženske reprezentacije, biti odsutan nekoliko tjedana, to nije nevažno pitanje. Upitnik je i oko povratka Brune Obratov, mlade igračice koja se oporavlja od ozljede koljena. Ona sigurno neće biti na terenu u prvim utakmicama sezone. Kao i ostali gledatelji, ona će s tribina pratiti prvi službeni ovosezonski nastup suigračica. Ove subote, gost Baldekina je sastav Brionka Pula. Utakmica počinje u 18 sati.
 

19. travanj 2024 07:54