StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenka u petak na Baldekinu dočekuje najozbiljnijeg protivnika do sada: Jurić će na raspolaganju imati i mladog reprezentativca

10. listopada 2019. - 14:41

Košarkaši GKK Šibenke rutinski su odradili posao u prva dva kola HT Premijer lige. Pobijedili su objektivno slabije protivnike (Hermes Analitica i Sonik Puntamika), ali uz ne baš blistavu igru. Međutim, najvažnije je biti pragmatičan i skupljati bodove. A igra bi trebala doći kako sezona bude odmicala, kada na red dođu ozbiljniji suparnici (Cibona i Zadar), već početkom studenog:

- Ne možemo reći da smo dobro igrali, naročito ne u prvom kolu s Hermesom na Baldekinu. No, već u Zadru bili smo puno bolji- kazao je Miro Jurić, trener GKK Šibenke.

Jurić se nalazi u situaciji koju niti jedan trener ne voli. Odnosno, primoran je uigravati momčad kroz utakmice. Jer, neke igrače dobio je doslovce nekoliko sati prije prve službene utakmice, a nemala grupa košarkaša uopće nije odradila pripreme zbog ozljeda. Među njih spada i talentirani playmaker Domagoj Šarić. Mladi reprezetativac konačno bi trebao biti u sastabu 'narančastih' u petak navečer kada na Baldekinu dočekuju Goricu. Bez sumnje, najtežeg protivnika do sada. Velikogoričani su silno namučili Split na Gripama i pobijedili Alkar na svom parketu. To i ne čudi, ako se zna da je večerašnji protivnik Šibenke složio vrlo solidan roster (Mazalin, Brzoja, Mašić, Papac,...):

- Poslije dva mjeseca koliko sam bio ozlijeđen vraćam se 'pod zastavu' i bit ću na raspolaganju treneru, koji će odlučiti o mojoj minutaži. Ne čudi me što smo u prva dva kola igrali nešto slabije, jer Dašić je došao dan prije prvog kola, Cobb par dana ranije... Nadalje, većina ekipe nije odradila kompletne pripreme, tako da je praktički bilo nemoguće odraditi trening 'pet na pet'. Prisiljeni smo uigravati se kroz utakmice i vjerujem kako ćemo iz kola u kolo biti sve bolji- rekao je Šarić.

Prokomentirao je i idućeg protivnika:
- Gorica gro ekipe ima na okupu već nekoliko sezona, što su nadopunili s dva-tri dobra pojedinca. Protiv Splita su dobro izgledali, imaju čak 11 igrača u rotaciji. Neće nam biti lako, ali vjerujem u dobar rezultat- istaknuo je playmaker Šibenke.

U prve dvije utakmice najveći teret organizacije igre podnio je iskusni Vladović. Protiv Gorce ruku će mu dati Šarić:
- Nas dvojica se čuvamo na treninzima. Ne gledam na njega kao na konkurenciju, već kao na mentora. Vidjet ćemo kako ćemo dijeliti minutažu, no među nama nema nikakve negativne energije- veli Šarić.

Trener 'narančastih' očekuje tešku utakmicu s Goricom:
- Bit će tvrdo, borbeno... Očekujem da budemo na višem nivou nego u prve dvije utakmice. Budući da smo desetak dana skupa, očekujem veću uigranost, bolju kemiju u ekipi... Međutim, mogla bi to biti otvorena utakmica do samog kraja- poručio je Jurić.

Ni ovaj put on nije siguran na koje će sve igrače moći računati:
- Imamo trojicu igrača koji imaju probleme s ozljedama. Ali, nema kukanja. Onaj tko istrči na parket taj može i mora odigrati- govori kormilar 'narančastih'.

Osim na parketu, utakmica Šibenke i Gorice nudi i zanimljiv trenerski duel. I Jurić i Sesar bili su silno nadareni košarkaši. Ali, i pomalo nestašni, pa nisu napravili karijere kakve su mogli. No, u trenerskoj karijeri isto tako pokazuju zavidan talent:

- Ha, rekao bih da smo ja i Sesar dva trenera koji su kao igrači imali 'lude glave'. Mogli smo otići igrati gdje god smo htjeli, ali smo ostali kući. Sada imamo vrlo dobar odnos. No, u petak ćemo na terenu za vrijeme utakmice biti protivnici, a nakon posljednjeg zvuka sirene- prijatelji- zaključio je Jurić.

Utakmica GKK Šibenka- Gorica igra se u petak na Baldekinu u 19 sati.

19. travanj 2024 23:11