StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Stigli papiri: Šibenski Amerikanac debitira u Jazinama; Pretplatu za sve utakmice 'narančastih' možete kupiti do petka

3. listopada 2019. - 11:14

Košarkaši GKK Šibenke pobjedom protiv Hermes Analitice (75:62) otvorili su novu sezonu u HT Premijer ligi.
Unatoč rezultatski uvjerljivoj pobjedi, trener "narančastih" Miro Jurić i najiskusniji igrač Jakov Vladović poslije utakmice su bili iskreni i gotovo uglas govorili: "Nismo igrali dobro, moramo biti puno bolji!". Međutim, stoji i ona Vladovićeva kako je prvu uvijek najvažnije dobiti i da se pišu samo dva boda.

U drugom kolu, u subotu u 19 sati, Šibenka gostuje u zadarskim Jazinama kod novog premijeligaša Sonik Puntamike. I premda su Zadrani poraženi u prvom kolu od Alkara u Sinju (102:89), momčad Mira Jurića morat će odigrati puno kvalitetnije nego kontra Hermesa želi li do novih bodova. Naime, ekipa Sonika satkana je od niza igrača koji su dosta toga prošli u karijeri (Špralja, Petani, Segarić, Jukić...). Uz to, igra se u Jazinama...

- U toj dvorani je Sonik barem 30 posto bolji nego u gostima - podvukao je Vladović.

A u Jazinama će u narančastom dresu debitirati Amerikanac Eric Cobb.
- On je morao propustiti prvu utakmicu, jer nije imao sve potrebne papire. Konačno, dokumentaciju za njegovu registraciju dobili smo u srijedu ujutro - izvijestio je Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenke. No, ni u subotu neće igrati play Domagoj Šarić, koji je tek tijekom tjedna počeo trenirati s ostatkom momčadi.

Vladović na svom terenu

Sportski direktor "narančastih" vjeruje kako će momčad koju je slagao izgledati sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo:
- Dašić i Cobb su došli u zadnju sekundu, imali smo i puno ozlijeđenih. Sada je samo pitanje treninga i uigravanja. U subotu nas čeka jako nezgodan protivnik i teren. Igra se u Jazinama koji je njihov hram košarke. Ali, zato smo doveli igrače poput Dašića i Vladovića da reagiraju u takvim situacijama i izvuku ekipu na pravi put. Uostalom, Vladović je odrastao u Jazinama, one su njegov dnevni boravak i zato mislim da nema straha glede te utakmice - kaže Vukičević.

Inače, iz kluba su obavijestili kako se prodaja godišnjih ulaznica za sve utakmice Šibenke nastavlja se i ovaj tjedan, točnije do petka, 4. listopada

- Sezonske ulaznice vrijede za sve domaće utakmice kojima je organizator Šibenka, odnosno utakmice u HT Premijer ligi i Kupu Krešimira Ćosića. Ljubitelji košarke sa sezonskim utakmicama moći će pratiti utakmice B momčadi Narančastih (OKK Dražen Petrović) u Drugoj ligi. Sezonske ulaznice po cijeni od 300 kuna mogu se kupiti u prostorijama Šibenke (ispod istočnog ulaza u dvoranu), svakog radnog dana u jutarnjem terminu od 9 do 11 sati i popodne 17 do 18,30 sati - poručili su iz GKK Šibenke.

25. travanj 2024 08:40