StoryEditorOCM
KošarkaHermes prvi protivnik

Šibenik trese košarkaška groznica: Navijače najviše golica hoće li već u subotu zaigrati Dašić i Cobb

27. rujna 2019. - 14:53

Košarkaški Šibenik trese groznica uoči subotnjeg početka nove sezone HT Premijer lige. Prvi razlog je simboličan, jer je tijekom ljeta klubu s Baldekina vraćeno legendarno ime- Šibenka.

Drugi je razlog puno konkretniji. Nova uprava na čelu s predsjednikom Antom Burićem složila je vrlo konkurentnu momčad za hrvatske prilike. Sačuvali su lansjki kostur ekipe (Nakić, Šarić, Paić, Gulin, Vuko, Bašić, Mileković) i pridodali im iskusne playa Vladovića i centra Primorca.

No, u smiraj prijelaznog roka dodatno su podgrijali ambicije šibenskog navijačkog puka angažmanima Crnogorca Dašića i Amerikanca Cobba, koji bi trebali trebali puniti pozicije pod obručima.

Stoga se s punim pravom postavlja pitanje koliko može Šibenka u prvenstvu Hrvatske ove sezone? Odgovor smo potražili kod Jakova Vladovića, jednog od ovoljetnih pojačanja 'narančastih':

- S jedne strane je dobro što se stvorila euforija u gradu i što je košarka opet u prvom planu u Šibeniku. Ako me pitate koliko možemo i što ćemo napraviti, mogu kazati kako kvalitetu imamo. No, trebamo biti strpljivi da bismo precizirali za što će nam to biti dovoljno. Ako nas ozljede zaobiđu, možemo biti itekako konkurentni svima- rekao je 36- godišnji Zadranin koji će organizirati igru Šibenčana.

A momčad trenera Mira Jurića tijekom priprema su silno izmučile ozljede. Zato najvažnije pitanje uoči premijere s Hermesom glasi- u kojem sastavu će zaigrati GKK Šibenka?

- Sigurno neće biti Paića i Šarića, koji nisu ni započeli pripreme. Skinut će se Nakić, koji je na otprilike 30-40 posto mogućnosti. Znam da navijače golica hoće li zaigrati novopridošli Cobb i Dašić. Ako riješimo papire za njih, oni će biti u sastavu. No, budući da su tek odradili prve treninge njihova minutaža može biti samo simbolična- kazao je Jurić.

Prvi protivnik Šibenke nije atraktivan na papiru, ali 'narančasti' ga ozbiljno shvaćaju:
- Pripremamo se kao da nam stiže Real Madrid! Mislim da je to jedini ispravan pristup- poručio je trener GKK Šibenke.

Slično razmišlja i Vladović:
- Hermes nam je poprilična nepoznanica, ali imaju niz igrača koji su prošli dosta toga u karijeri. Također, doveli su i američkog playa. Međutim, mi moramo gledati samo sebe i pristupiti maksimalno ozbiljno. Prva utakmica u sebi nosi i dozu nervoze. Prvu je uvijek najvažnije dobiti, a manje je važno kakva će biti izvedba ili dojam- zaključio je iskusni organizator igre.

Utakmica GKK Šibenka- Hermes Analitica počinje u 19 sati.

19. travanj 2024 06:33