StoryEditorOCM
KošarkaStigao Riki

Nakon 27-satnog putovanja na Baldekin sletio Amerikanac Cobb i odmah zaradio novi nadimak! Evo što o njemu kaže Miro Jurić...

26. rujna 2019. - 18:39

Na Baldekin je stigao Riki! Amerikanac Eric Cobb jutros je odradio prvi trening sa svojim novim suigračima. Cobb je doputovao u Šibenik nakon 27-satne pustolovine. Krenuo je avionom s Floride preko New Yorka, potom je sletio u Istanbul, iz kojega je letio za Zagreb, a na koncu za Split. 

Čim je stigao u Šibenik dobio je i novi nadimak. Po dobrom, starom šibenskom običaju. Kao što su nekad Bailey i Dixon postali Piksi i Diksi, tako je Eric postao - Riki!

No, važniji od nadimka je, dakako, prvi dojam o novom Šibenkinom Ameru.

- Ima meku ruku, brze noge, a i dobru visinu. Zašto ističem visinu? Zato što je prvi Amerikanac u Šibenki, moj suigrač Kenny Toomer, na putu od New Yorka do Baldekina "izgubio" 15 centimetara! Srećom, danas se podaci o visini ne mogu tek tako lažirati - nasmijao se trener Šibenke Miro Jurić, očito zadovoljan zaoštrenom konkurencijom pod obručima.

Cobb bi trebao debitirati već u prvom kolu, u subotu protiv zagrebačke Hermes Analitice. To se ne može sa sigurnošću reći za Crnogorca Vladimira Dašića, koji još nije stigao na Baldekin. 

18. travanj 2024 19:36