StoryEditorOCM
KošarkaZVUČNA POJAČANJA

Ludi završetak košarkaške "pijace" na Baldekinu: Jurić popunio reket s prekaljenim Crnogorcem i mladim Amerom 

21. rujna 2019. - 13:55

Odavno na Baldekinu nije bilo toliko uzbuđenja kao sinoć. Dvojac Burić – Vukičević iznenadio je aktivnošću u posljednjim satima na košarkaškoj „pijaci“ i u Šibenku doveo Vladimira Dašića i Erica Cobba.

Amerikanac je u Šibenik stigao iz NCAA, američke sveučilišne lige, gdje je protekle dvije sezone nastupao za Connecticut. Poznato američko sveučilište, koje je izbacilo nekadašnje NBA zvijezde kao što su Ray Allen, Richard Hamilton i sadašnje američke reprezentativce Kembu Walkera i Andrea Drummonda. Eric Cobb je 23-godišnjak visok 206 centimetara, a može igrati na pozicijama „četiri“ i „pet“. Upravo je takav profil igrača trebao Juriću nakon teške ozljede mladoga Pave Paića, koji će propustiti početni dio sezone.  

Ako se o Amerikancu ne može previše pričati, s obzirom da je riječ o igraču koji je tek izašao sa sveučilišta, za 31-godišnjeg Crnogorca Vladimira Dašića to se ne može reći. Nekad veliki talent europske košarke, koji je iz matične Budućnosti otišao u madridski Real, a poslije u Gran Canariju, rimsku Lottomaticu, stigao je iz velikog šibenskog rivala Zadra.

Šibenka je s Dašićem i Cobbom zaključila listu akvizicija za novu sezonu, koja počinje iduće subote. Na Baldekin stiže Hermes Analitica, protiv koje bi mogli debitirati i novi igrači Mira Jurića. 

18. travanj 2024 05:05