StoryEditorOCM
Košarkakošarka

Porazgovarali smo s Mladenom Primorcem, novim 'tornjem' Šibenka: Nema centra kojega ne mogu čuvati!

16. kolovoza 2019. - 11:57

Iako se ne radi o mom igraču, moram iskreno reći da je Šibenka dovođenjem Mladena Primorca napravila odličan posao. Tako je zborio poznati košarkaški menadžer Robert Jablan nakon što je klub s Baldekina angažirao svoju prvu ovoljetnu prinovu. I na taj način u startu ušutkao komentare u stilu "dovodimo igrača iz kluba koji je ispao iz lige". Tko god je lani pratio zagrebački Bosco, odakle je stigao novi šibenski centar, mogao je detektirati da je riječ o momčadi koja je imala sasvim solidan roster. Inače ne bi Jana Palokaja uzeo Zadar.

– Imali smo mi i Babića, Tešiju, u prvom dijelu sezone i Koraća. Bila je to, barem na papiru, dobra momčad – nadovezao se Mladen na početku našeg razgovora.

– No, puno je toga od početka krenulo u krivom smjeru. Dugo smo preslagivali momčad, a, iskreno rečeno, nismo imali baš idealan status kod sudaca, što je i logično, s obzirom da smo bili novi prvoligaš – dodaje Primorac.

Da Bosco nije trebao biti kanta za napucavanje, moglo se naslutiti početkom godine na Baldekinu, kad su Zagrepčani slavili u kup-utakmici. Tada su sjajno koristili prošlosezonsku šibensku boljku – manjak centimetara u reketu.

– Sjećam se da smo tada Tešija i ja radili nered. Morali su nas "dolje" udvajati, a mi bismo onda prosljeđivali lopte našim šuterima – prisjetio se Primorac.

Braniti reket

Dolaskom 210 centimetara visokog "tornja" ta bi se boljka trebala "prebrisati". Ili barem ublažiti.
– Mislim da ja mogu čuvati svakog centra u našoj ligi. Obrambeno ćemo sigurno biti jači. Neće biti toliko potrebe za pomaganjem, rotiranjem. Lakše će se braniti reket – uz dozu pozitivnog bezobrazluka će momak rođen u Čitluku, kojemu je matični klub Brotnjo.

Mladen je pet sezona proveo u slovenskim klubovima Šentjuru i Rogaškoj, a dvije je sezone igrao u Češkoj (Praha, Brno). Iskustva mu ne fali.

– Najzadovoljniji sam bio u Rogaškoj. S njima sam igrao i finale slovenskog prvenstva. To je kao da, bez namjere da nekoga podcjenjujem, ove sezone u finale uđe Zabok. Teška srca moram priznati da je slovenska liga snažnija od naše, a i veći je interes za košarku. Kod nas rijetko koji klub ima punu ili dobro popunjenu dvoranu – govori 29-godišnji košarkaš.

A među tim rijetkima je Primorčev novi klub. Uostalom, šibenska je košarkaška povijest puno bogatija nego u sredinama gdje je Mladen dosad igrao. Shvatio je to i prošle sezone.

'Šibenka' je pojam

– Impresioniralo me što je oba puta kad sam igrao s Boscom Baldekin bio pun, makar se igralo protiv fenjeraša. No, više sam bio impresioniran nego iznenađen jer dobro znam što je Šibenka. Ona je nama Hercegovcima pojam. Tamo se još priča o finalu Šibenka – Bosna iz 1983. A Dražen je i danas svima idol – otkriva Mladen.

Ako se vratimo na početak teksta, o Primorcu većina poznavatelja košarke govori kao igraču vrlo pokretljivom za svoju visinu, sa solidnim šutom s poludistance. No, on posebno ističe jednu vrlinu, koju drugi toliko ne spominju.

– Borbenost. Zato protivnicima neće biti lako sa mnom i Vukom! Na prvih nekoliko treninga vidio sam da je i on pravi fajter. Što se tiče mojih ostalih kvaliteta, istina, imam dobru ruku. Nemojte se čuditi ako koji put potegnem i tricu – najavljuje Mladen Primorac.

Centar Šibenke ima dobro mišljenje o novoj momčadi i rosteru, koji je posložila nova uprava.
– Još je rano govoriti o ambicijama, ali imam osjećaj da ćemo dobro izgledati na parketu. Velika je stvar dolazak playmakera kao što je Jakov Vladović. Iako ima 36 godina, on je, po mome mišljenju, i dalje među najboljim "jedinicama" lige. S njim smo dobili iskustvo i mirnoću, kakvu Šibenka lani nije imala na bekovskim pozicijama. S Bašićem i Milekovićem kao šuterima, Vukom i sa mnom u reketu... Još samo da Nakić ostane. Mali je čudo! Veliki talent. Bilo bi baš dobro da bude s nama – zaključio je Mladen Primorac.

18. travanj 2024 15:16