StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

'Narančasti' počeli s uvodnim dijelom priprema; Evo tko se sve odazvao treneru Miru Juriću

6. kolovoza 2019. - 14:43

Na Baldekinu je opet živo. Naime, prvim treningom u utorak je počeo prvi dio priprema košarkaša GKK Šibenika u kojem sudjeluju mlađi igrači, dok ostatak ekipe kreće s radom 12. kolovoza.

Uz trenera Mira Jurića i njegove pomoćnike Dženana Rahimića i Petra Maleša, prvom treningu nazočili su Šarić, Nakić, Živković, Vrančić i Antić. Zbog laganih ozljeda nedostaju Paić i Vlaić, zatim Gulin koji je dobio odmor nakon Europskog prvenstva, kao i skupina kadeta koja je u reprezentativnim selekcijama.

- Krenuli smo s treninzima, s ovim mlađim igračima, što znači da nismo još uvijek kompletni. Paić nam je 'van stroja' zbog ozljede leđa, Vlaić zbog bolesti, ali do 12. kolovoza do početka priprema mislim da ćemo svi biti na okupu. Što se tiče samih treninga, ovo je čisti uvod da dođemo na početak spremni, jer će i ove pripreme biti kao i svake teške. Ali, ja se nadam da ćemo ih proći bez ozljeda- kazao je trener 'Narančastih' Miro Jurić.

Idući ponedjeljak, na prvoj 'pravoj' prozivci treninzima bi se trebali priključiti Bašić, Mileković, Vuko i novopridošli centar Mladen Primorac.

Inače, trenera Jurića posebno može veseliti što mu se 'pod zastavu' od početka priprema stavio Toni Nakić, kojeg je tijekom ljeta u svoje redove željelo dovesti 'pola' Hrvatske (Cibona, Zadar, Split,...). No, čini se kako je odšteta od 60 tisuća eura koju bi novi Nakićev klub trebao isplatiti Šibeniku, barem trenutačno, previsoka prepreka. Kažemo trenutačno, jer prijelazni rok je još uvijek otvoren, a interes najjačih domaćih klubova za Nakića još nije sasvim splasnuo, posebice što se tiče Cibone i njihovog trenera Ivana Velića, koji silno 'šmeka' Nakića.

O Nakićevom statusu uvelike ovise i daljnji potezi uprave GKK Šibenika u ljetnom prijelaznom roku. No, bez obzira na Nakićev odlazak ili ostanak, predsjednik Burić i sportski direktor Vukičević 'pod mus' moraju dovesti jednog razigravača. Kako doznajemo, pregovori su intenzivni, a imena koja su 'iskočila' u kuloarima su vrlo zanimljiva. Navodno, najviše šansi da iduće sezone zaigraju u narančastom dresu imaju Toni Katić, biviši igrač Cedevite te Mauro Veljačić, koji je lani bio član Splita.

19. travanj 2024 23:37