StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Iz GKK Šibenika poručuju da pregovaraju s dosta igrača, ali još uvijek se čeka prvi potpis... U međuvremenu je najbolji igrač 'narančastih' zatražio raskid ugovora

18. srpnja 2019. - 11:26

Nova uprava GKK Šibenika na čelu s odvjetnikom Antom Burićem preuzela je funkciju prije dvadesetak dana. Njezin prvenstveni zadatak je slaganje financijske konstrukcije. Prema dostupnim informacijama, proračun "narančastih" za novu sezonu ne bi trebao biti tanji od lanjskog. Dakle, bit će na razini oko 2,5 milijuna kuna, a možda bude i nešto veći. Dobra vijest je što je dojučerašnji generalni sponzor Dogus Grupa klub doveo do pozitivne nule, pa novi čelnici bez dugova kreću u svoj mandat.

Nakon što je definirana upravljačka struktura "građana", na redu je definiranje igračkog kadra. Šibenski navijački puk silno je nestrpljiv u tom smislu. Međutim, još uvijek s Baldekina nema službenih informacija o novim igračima. Potvrdio nam je to i trener Miro Jurić.

- Pregovaramo s dosta igrača, no još nitko nije potpisao. Osluškujemo tržište, ali činjenica je da su u ovom razdoblju cijene igrača najviše. No, s druge strane, nemamo previše vremena za oklijevanje i trebat će uskoro povlačiti neke konkretne poteze - kazao je Jurić.

Dim i vatra

Tijekom ljeta u javnosti su cirkulirala brojna imena kao potencijalni novi igrači GKK Šibenika. Od domaćih momaka Radovčića, Širka i Gabrića, do mladih nada Cedevite Baje i Jordana (op.p. potpisao za Osijek), do nekadašnjeg centra "narančastih" Krajine. Jedino je potonjeg izrijekom prekrižio novi predsjednik Burić. Dakle, što se ostalih tiče, mogla bi se koristiti ona stara "gdje ima dima, ima i vatre".

- Ponavljam, u kontaktima smo s nemalim brojem igrača. Od košarkaša koje ste spomenuli, također su neki u igri. Međutim, među njima ima puno više imena koji su svojevrsni "baloni" pušteni ne znam iz kojih izvora - opet će Jurić.

Ako se iz razumljivih razloga ne želi izlaziti u javnost s konkretnim imenima dok sve ne bude stavljeno na papir, onda se barem može govoriti o pozicijama koje bi trebalo popuniti i tipu igrača koji bi trebali zadovoljiti prohtjeve stručnog stožera Šibenika, koji će i dogodine inzistirati na brzoj i atraktivnoj košarci.

- I vrapci na grani znaju da smo lani "kuburili" s centrom, naročito u drugom dijelu sezone koju smo odigrali praktički samo s jednom pravom "peticom" Pavom Paićem. Jednostavno, moramo dovesti klasičnog centra, kako bismo ostale igrače rasteretili nekih nelogičnih obrambenih rotacija. Inače, san svakog trenera, pa tako i mene je da ima kvalitetnu "kičmu" momčadi play - krilo - centar, ili pozicije "jedan", "tri" i "pet". To vam je kao u nogometu "centrala": vratar - stoper - veznjak - centarfor. Jasno, prilikom dovođenja novih igrača nećemo izlaziti iz financijskih gabarita. Obavio sam razgovor s predsjednikom Burićem i on govori vrlo razumno. Stoga, mislim da bi nova sezona trebala biti sasvim u redu. Ja svoje igračke želje imam, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Ponavljam, volio bih da do 12. kolovoza kada službeno počinjemo s pripremama za novu sezonu imamo složenu okosnicu momčadi, a ne da kao lani dobijem igrača (op. p. Matija Poščić) nekoliko dana prije prve prvenstvene utakmice - jasan je trener GKK Šibenika.

Otišao Mileković

I dok još nitko nije upisan u rubriku dolasci, u rubrici odlasci trenutačno je samo jedno ime. Ono iskusnog Ivana Milekovića, koji je prihvatio ponudu Škrljeva, koju Šibenik navodno financijski nije mogao pratiti.

Kako sada stvari stoje, svi ostali igrači koji su završili lanjsku sezonu u narančastom dresu (osim Slavice i Koraća) trebali bi ostati na Baldekinu. Naravno, tu treba izuzeti Tonija Nakića, koji je jako zanimljiv mnogim jačim klubovima, prije svih prvaku Ciboni i njihovu treneru Ivanu Veliću. Prema neslužbenim informacijama, Nakić je preko svog agenta Miška Ražnatovića i službeno podnio zahtjev za raskid ugovora s GKK Šibenikom. Očito, nadareni igrač je u dogovoru sa svojim menadžerom čvrst u namjeri kako je sazrelo vrijeme da se okuša u višem rangu košarke nego što je to HT Premijer liga. Također, neslužbene informacije govore kako su se u borbu za Nakićeve usluge uz Cibonu ugurali i Zadar i Split. Međutim, Nakić je vezan dvogodišnjim ugovorom za GKK Šibenik i onaj klub koji ga bude želio u svojim redovima morat će isplatiti odštetu od 60 tisuća eura. Nije to prevelika svota, naročito za igrača Nakićeva potencijala. Ali, čini se da će Šibenik konačno nešto zaraditi od nekog mladog igrača kojeg je afirmirao. Za razliku od prošlih ljeta kada su nadareni košarkaški odlazili s Baldekina bez lipe obeštećenja (Badžim i Radovčić), što je s pravom tjeralo na bijes navijače "narančastih".

Dobra vijest za trenera Jurića i navijače Šibenika glasi da bi na Baldekinu i dogodine trebali igrati mladi Šarić, Paić i Gulin. Navodno su i pregovori s Vukom i Bašićem pred definiranjem. U novoj sezoni ostaje i stara klupska politika glede afirmiranja mladih igrača:

- Niti jedan novi igrač koji dođe, bez obzira na svoje iskustvo ili kvalitetu, ne smije zatvarati prostor našim mladim igračima i ugroziti njihovu minutažu. Šarića, Paića i Gulina, više niti ne ubrajam u tu skupinu, oni su za mene seniori. Osim Tomislava Ivišića, u novoj sezoni će prigodu dobiti i njegov brat Zvonimir te nadareni Juraj Pleadin. Možda i Klarin... U svakom slučaju, dat ću prigodu momcima koji su 2003. godište. Neka se uključe u rad sa starijima i normalni trenažni proces od dva treninga dnevno, što će im silno koristiti - zaključio je Jurić.

Inače, nova sezona HT Premijer lige počinje 27. rujna i igrat će se trokružno, što znači da će biti odigrana 33 kola prije doigravanja u koje ide osam najbolje plasiranih. Takav sustav natjecanja ide na ruku GKK Šibenik, jer je pogodan za razvoj mladih igrača koji će dobiti veći broj utakmica.

24. travanj 2024 21:42