StoryEditorOCM
Košarka'drvena' medalja

Juniorsko prvenstvo Hrvatske za košarkašice: Šibenkama tek 4. mjesto; Tri igračice prve ekipe oprostile se od narančastog dresa

Piše Borislav Juras
4. lipnja 2019. - 19:07

Nepopularna, "drvena" medalja pripala je košarkašicama Šibenika na završnom turniru državnog prvenstva za juniorke (uzrast do 19 godina), odigranom u Zagrebu. Riječ je, naravno, o četvrtome mjestu.

Minimalno taj plasman su cure Šibenika osigurale već nakon druge utakmice napornog turnira (trebalo je odigrati pet utakmica u nepuna četiri dana). No, nisu mogle pretpostaviti da će im, od planirane prve petorke, samo dvije igračice moći igrati u završnici zadnje utakmice, odlučujuće za medalju! Prva razigravačica Bruna Obratov je zbog ozljede koljena „izgubljena“ još tijekom seniorske sezone. Na početku polufinalne utakmice je prvenstvo završeno za Lorenu Mihić (koljeno), dok je kapetanica Sara Borić utakmicu za treće mjesto, dotad rezultatski neizvjesnu, okončala nakon dosuđene joj tehničke greške, sredinom treće četvrtine...

U izostanku prvog trenera Stipe Bralića, juniorke Šibenika je na ovom natjecanju vodio Petar Zlatoper. Dobro mu je krenulo, pobjedom 68:48 nad sastavom riječkog FSV-a. Potom je, nakon produžetka, njegov sastav sredio i vršnjakinje Zagreba (67:62), što im je već osiguralo prvo mjesto u skupini i plasman u polufinale. Ispostavilo se da im je ta pobjeda bila i zadnja na prvenstvu! Rezultatski nebitna je bila zadnja utakmica u skupini (poraz 73:67 od Podravca). Puno neugodniji je bio polufinalni poraz (81:41) od Broda na Savi, ali dobrim dijelom uvjetovan izlaskom Lorene Mihić već nakon tri minute igre. Nakon spomenutog izlaska kapetanice Borić, ostatak sastava Šibenika se više nije mogao oduprijeti Zagrebu, koji je pobjedom 72:52 stigao do brončane medalje.

Nije bilo sreće

Dres Šibenika su u Zagrebu nosile: Ana Barišić, Petra Dragović, Mihaela Ćaleta, Franka Ćuklin, Sara Borić, Mia Vukšić, Ana Skrozić, Ema Branisavljević, Lorena Mihić, Nikolina Dujić, Tonina Ilić i Lucija Milković.

- U postojećim okolnostima, bez sportske i svake druge sreće, s najmlađim sastavom na prvenstvu, izvukli smo maksimum. Više od ovoga se nije moglo - kratko će Neven Periša, klupski predsjednik, o učinku juniorki Šibenika na ovom natjecanju.
Mia Vukšić je u gotovo svim statističkim kategorijama bila među deset najboljih igračica na prvenstvu, a treća po broju postignutih poena (16,4 po utakmici).

Odmah nakon Zagreba je na klupskoj Facebook stranici objavljeno da tri igračice ovog sastava (Borić, Mihić, Dujić) odlaze na fakultet. Ispada da su se Lorena Mihić i Sara Borić na ne baš sretan način oprostile od šibenskoga dresa. Prva ozljedom u polufinalu, a druga tehničkom, isključujućom pogreškom u utakmici za treće mjesto!
 

25. travanj 2024 10:22