StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šarić i Jurić uoči prve četvrtfinalne utakmice play-offa sa Zadrom poručuju: Nećemo u Višnjiku dignuti bijelu zastavu

24. travnja 2019. - 13:41

Košarkaši Šibenika praktički su ostvarili sve ciljeve u tekućoj sezoni. Međutim, sportski je pokušati učiniti još koji korak dalje, premda 'narančaste' u četvrtfinalu doigravanja čeka veliki izazov- Zadar.

No, momčad trenera Mira Jurića u subotu je na Baldekinu pokazala kako se može nositi sa susjedima. Ili, Zadrani su tek u završnici osigurali tijesnu pobjedu (73:70) i startnu jedinicu uoči play offa:

- Zadar je favorit, pogotovo kući. U subotu su mislima bili u uzvratnoj utakmici s MZT-om. Pobjedom u Skopju su pokazali da s pravom pripadaju prvoj ABA ligi- govori Domagoj Šarić, playmaker Šibenika.

Može li vaša šansa biti u tome što će Zadar opet razmišljati o majstorici za ostanak u ABA ligi s MZT-om, koja se igra 30. travnja:

- Može biti. No, isto tako Zadar može razmišljati tako da želi što prije okončati četvrfinalnu seriju. Ponavljam, oni su izraziti favorit, ali i nas će se nešto pitati. Ni u kom slučaju nećemo u Višnjiku dignuti bijelu zastavu. Želimo odigrati pravu partiju, opuštenu i uživati u košarci. Ne razmišljamo u stilu- svoje smo odradili- već želimo pokazati pravu košarku i odigrati što bolje možemo- ističe Šarić.

Trener Miro Jurić naglašava kako mu je momčad u dobrom ritmu:

- Nema razloga da ne odiramo dobru partiju. Naravno, malo ekipa može doći u Zadar i kazati- idemo dobiti. S našom skraćenom roatcijom, možemo samo obećati mušku borbu- veli Jurić.

Skraćena rotacija znači da je Nik Slavica izgubljen za doigravanje. Ipak, Nakić i Korać su u normalnom treningu i bit će spremni za utakmicu:

- Cijelu sezonu se borimo s ozljedama, tako da je to za nas gotovo normalna situacija- zaključio je Jurić.

Utakmica Zadar- GKK Šibenik igra se u četvrtak u 19 sati u dvorani Krešimira Ćosića u Višnjiku.

18. travanj 2024 06:57