StoryEditorOCM
KošarkaRadost loptanja pod obručima

Prije janjetine i pogača otiđite na dalmatinski praznik košarke; Požurite po svoju ulaznicu, nije ih puno ostalo u prodaji

19. travnja 2019. - 14:21

Posljednje kolo 'regularnog' dijela košarkaške HT Premijer lige nudi dalmatinski derbi između Šibenika i Zadra. 'Narančasti' su u komotnijoj situaciji budući su odavno riješili brige oko ostanka, što im je bio primarni cilj.

Dapače, na pragu su i ulaska u play off, koji im može izmaknuti samo u slučaju malog sportskog čuda. Točnije, Bosco bi trebao pobijediti Zabok u gostima, Škrljevo Goricu na svom terenu i na koncu- Zadar bi uzdugnutih ruku morao s Baldekina. Ispune li se ta tri uvjeta, Šibenčani će ranije na odmor.

S druge strane, Zadrani su fokusirani na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za ostanak u ABA ligi koju igraju u utorak u Skopju. Međutim, pobjedom u Šibeniku uhvatili bi startnu jedinicu uoči doigravanja, uz uvjet da Cedevita pobijedi Cibonu:

- Ne obaziremo se na mogući rasplet posljednjeg kola, već samo želimo najbolje raditi svoj posao. Bez obzira što smo poprilično rezutatski rasterećeni ovo su utakmice zbog kojih se većina sportaša bavi ovim poslom. Bit će puna dvorana, s jedne strane naši Funcuti, s druge gostujući navijači i takve je utakmice užitak igrati. Naš cilj je pokušati pobijediti, plasirati se u doigravanje i tamo ostvariti što bolji rezultat- kazao je Domagoj Bašić, kapetan GKK Šibenika.

'Narančastima' se lice najviše smrkne kad bace pogled na zdravstveni karton:

- Nevjerojatne stvari nam se događaju. Kao da je netko bacio na nas neke kletve. Za Zadar je Slavica definitivno otpao. Nakić je upitan, isto kao i Korać, koji je odradio samo jedan trening. Nadam se da će nas biti 10 za utakmicu- istaknuo je Miro Jurić, trener Šibenika.

Daleko od toga da Šibenčani unaprijed vješaju bijelu zastavu:

- To nikako! Očekujem Zadar spreman, dobar i 'napaljen' što je sportski. S druge strane, mi ćemo napraviti sve da im pokvarimo planove- veli Jurić.

U Šibenik dolazi i 50 pripadnika zadarskog Tornada, kojima su domaćini osigurali ulaznice. Iskreno se nadamo kako nećemo svjedočiti nemilim scenama kao prošle godine kada su se pripadnici Funcuta i Tornada potukli u centru grada. Odnosno, kako je lijepo kazao televizijski reporter Slavko Cvitković- neka utakmica Šibenika i Zadra bude radost loptanja pod obručima:

- Čujte, utakmice Šibenika i Zadra su pravi dalmatinski derbi. Uvijek su izazov za igrače i trenere, pravi praznik košarke. Jednostavno, gušt je igrati takve utakmice. Nadam se da će sve završiti bez repova. Naši klubovi imaju dobre odnose, nema razloga da tako ne bude i na parketu i na tribinama- zaključio je Jurić.

Inače, ostalo je vrlo malo karata za subotnju utakmicu. Najvjerojatnije će sve biti prodane tijekom petka poslijepodne.

Utakmica GKK Šibenik- Zadar igra se u subotu u 18 sati.

19. travanj 2024 08:13