StoryEditorOCM
KošarkaUtakmica vrijedna doigravanja

Košarkašima Šibenika za gostovanje kontra Bosca neće trebati autobus, bit će im dovoljan i kombi; Jurić jedva 'skrpao' desetoricu igrača

12. travnja 2019. - 15:00

Dva kola prije kraja 'regularnog' dijela prvenstva košarkaši Šibenika osigurali su ostanak u ligi, i time ostvarili primarni cilj sezone. Međutim, još uvijek su debelo u igri i za 'bonus' cilj- ulazak u play off.

Jednom nogom u doigravanju 'narančasti' će biti pobijede li u subotu na gostovanju u Trnskom kod momčadi Bosca, koja je odavno postala drugoligaš. Naime, pobijede li Šibenčani, njihov jedini konkurent za play off Škrljevo morao bi slaviti u obje utakmice. A to uključuje i gostovanje u Jazinama protiv Zadra, što bi bilo malo sportsko čudo.

No, Šibeniku će biti jako teško u Trnskom. Ne toliko zbog protivnika, koliko zbog činjenice da su 'izranjavani' izostancima:

- Za put u Zagreb neće nam trebati autobus. Bez problema ćemo svi stati u kombi. Ili, s nama će ići čak i ozlijeđeni Korać i Rajčić samo da bismo imali desetoricu igrača na klupi- kazao je Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

Od važnijih igrača, na put neće Nik Slavica, koji je ponovno ozlijedio rame i vrlo vjerojatno zaključio ovu sezonu. Jurić neće moći računati niti na kapetana Domagoja Bašića, koji očekuje rođenje drugog djeteta.

- Očekuje nas teška utakmica. Bosco ne treba potcjenjivati. Momci igraju dobro i rasterećno. Bilo bi lijepo da uđemo u play off, što mnogi na početku sezone nisu očekivali. Bit će teško jer na s puno fali, ali potrudit ćemo se da ostvarimo taj sekundarni cilj sezone- rekao je Tonko Vuko, uz Pavu Paića, jedini visoki igrač u rosteru Šibenika.

Utakmica Bosco- GKK Šibenik igra se u subotu u 18 sati u dvorani u Trnskom.

22. travanj 2024 20:24