StoryEditorOCM
KošarkaLijepa vijest iz Pule

Košarkašice Šibenika plasirale se u finale Kupa Hrvatske! Tamo će pred kamerama HTV-a igrati kontra Medveščaka (FOTO)

5. travnja 2019. - 23:12

Košarkašice Šibenika plasirale su se po trinaesti put u finale Kupa Ružice Meglaj Rimac. Djevojke trenera Stipe Bralića u poluzavršnici su napravile poprilično iznenađenje i svladale Pulu, domaćina završnog turnira Kupa Hrvatske.

Veliki je to uspjeh za Šibenke kojima je uoči sezone glavni cilj bio opstanak u ligi, a sada se bore ze jedan domaći trofej.

Da bi "narančaste" mogle pomrsiti račune Puležankama bilo je jasno već od samog početka utakmica. Šibenke su prvih 20 minuta odigrale veoma mudro, baš kao što to rade ekipe u kojima se vidi jasan trenerski rukopis. Domaće igračice su očekivane puno toga gurale pod obruč prema dominatnim Trehub i Ramljak. Bralić je odgovorio bržom i raznovrsnijom igrom u napadu. Ekipu Šibenika vodila je Portorikanka Tayra Melendez, koja je punila statistiku u svim rubrikama i već do velikog odmora imala 13 poena, po četiri skoka i asistencije te tri ukradene lopte. Gdje je ona stala, na početku drugog poluvremena nastavile su Borić i Chiabov, pa Šibenik ima lijepih (42:33). No, tada je Portorikanka napravila četvrtu osobnu, malo se i umorila, pa su gošće izgubile napadačku nit, točnije pet minuta su bile bez ubačaja. Iskoristila je to Pula i smanjila vodstvo Šibenika. Najbliže su domaće bile na "pola koša" (51:52), šest minuta prije kraja. Ali, tada djevojke Stipe Bralića opet nalaze energiju i rade seriju 9:0. U završnici, gdje se mirnoćom istakla playmakerica Marin, rutinski su sačuvale vodstvo i zasluženo slave ulazak u finale.

A tamo ih u subotu u 17,30 sati čeka favorizirani zagrebački Medveščak. Kolika je dominacija "medvjedica" u zadnje vrijeme u domaćoj košarci dovoljno govori podatak da su zadnje četiri godine podizale trofej namijenjen pobjednicama Kupa Hrvatske. No, i polufinalni dan je opravdao staru tezu kako su u kupu uvijek moguća iznenađenja.

Utakmicu Šibenika i Medveščaka izravno prenosi HTV 2.

Notirajmo i kako je trener Šibenika Stipe Bralić imenovan izbornikom ženske reprezentacije Hrvatske. Šibenskom stručnjaku to je drugi mandat na klupi najjače vrste. U prvom navratu šest godina je obnašao tu dužnost, a među ostalim, potpisao je i plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Pula Črnja Tours- Šibenik 57:68 (17:13, 14:22, 15:13, 11:20)

PULA- Dom sportova 'Mate Parlov'. Gledatelja 200. Suci: Gordan Terlević, Dalibor Lenac, Stipe Čačić.

Pula Črnja Tours: Đukić (8), Pjevac, Perić, Perko (4), Franić, Bečirović, Došen, Čop, Ramljak (9), Trehub (20), Đikić (8), Simović (8).

Šibenik: Marin (14), Chiabov (14), Čaleta, Mihić (6), Barišić, Borić (10), Vukšić (5), Skrozić, Pavičić (2), Dujić, Melendez (17).

18. travanj 2024 20:14