StoryEditorOCM
KošarkaRužica Meglaj- Rimac

Košarkašice Šibenika na završnom turniru Kupa Hrvatske: na putu do finala trebat će preskočiti domaću Pulu

Piše Borislav Juras
4. travnja 2019. - 12:40

Drugu sezonu uzastopno, košarkašice Šibenika sudionice su završnog turnira Kupa "Ružica Meglaj-Rimac". Za razliku od Dubrovnika lani (Medveščak je tada bio dominantan), ovaj put su u prilici ostaviti i nešto značajniji trag. Možda čak biti aktivne sudionice finala (koji prenosi HTV), a ne samo gledateljice.

 

 

Ždrijeb je odredio da će u polufinalu igrati kontra Pule, domaćina završnog turnira. Kako su odlučili organizirati "final four", vjerojatno će domaćini dobiti od nacionalnog saveza određenu vrstu "zahvalnice". S Baldekina se nadaju da ta zahvalnica neće biti u vidu sudačke pristranosti tijekom utakmice, kakvu su itekako osjetili u međusobnom prvoligaškom dvoboju odigranom u siječnju u Puli.

Ozljeda Obratov

– Nećemo se unaprijed zamarati takvim scenarijima, tražiti alibije. Fokusiramo se na ono što će biti na parketu. Razlika u odnosu na spomenutu ligašku utakmicu je što će se kup prirediti u drugoj, većoj dvorani, gdje Pula nema naviku igrati. Ne igraju pretjerano brzo, pa i tu vidimo neku svoju priliku. Najveće je pitanje koliko ćemo im uspjeti odgovoriti zbog minimalnih mogućnosti za rotacije unutar petorke. Te mogućnosti nam je umanjila ozljeda Brune Obratov – ističe Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik, koji je praktički i pomoćnik trenera Stipe Bralića, na svakoj je utakmici uz njega na klupi.

Iako prve najave nisu bile tako crne, Bruna Obratov će duže vremena biti izvan parketa zbog ozljede koljena. Magnetska rezonancija je otkrila puknuće prednjega križnog ligamenta. Nakon dodatnih pregleda u Zagrebu, čeka je operacija i višemjesečni oporavak.

Ona je igrala značajnu ulogu u siječanjskoj utakmici u Puli (postigla je 14 poena), kad je Šibenik, još bez Portorikanke Melendez u sastavu, ušao u zadnje dvije minute s tri poena zaostatka (završilo je 91:82).

Pula je dobila i prvu ovosezonsku utakmicu na Baldekinu (69:55), ali je sada bez najbolje igračice, reprezentativnog centra Tikvić, ipak ranjivija.

 

 

Od dolaska Portorikanke Melendez, cure Šibenika izgubile su pet ligaških utakmica, ali sve s jednoznamenkastom razlikom. Bile su konkurentne svima, pa i najboljima (Medveščak, Split) u poretku. Sve to ukazuje da će imati priliku iznenaditi domaći sastav, koji je ligaški dio hrvatskog prvenstva završio na trećemu mjestu.

Polufinalna utakmica Pula – Šibenik igra se ovog petka u dvorani "Mate Parlov", a početak je u 19.30. Uđu li u finale kupa, košarkašice Šibenika će u subotu (početak u 17.30) igrati kontra boljeg iz dvoboja Medveščaka i Raguse.

25. travanj 2024 11:39