Uvjerljivi Šibenik Dvostruko vrijedna pobjeda: "Narančasti" sve dalje od play outa, a sve bliže play offu (FOTO)

Uvjerljivi Šibenik

Veliki posao napravili su košarkaši Šibenika pobjedom nad Škrljevom, izravnim konkurentom na tablici. Točnije, "narančasti" su trećim uzastopnim slavljem praktički osigurali izbjegavanje pretposljednje pozicije koja vodi u kvalifikacije za ostanak, a sve su bliže ulasku u play off što bi bio lijep dar momčadi Mira Jurića za kraj podosta turbulentne sezone.

U taboru Šibenika dvoboj sa Škrljevom najavljivali su kao utakmicu godine. I doista, "građani" su se postavili muški i autoritativno od samog početka, kao da im u goste dolazi neka puno zvučnija ekipa od one iz riječkog zaleđa.

Dobro je trener domaćih detektirao da su gosti deficitarni na centarskim pozicijama. Tako su domaći "tornjevi" Paić i Slavica punili koš Škrljeva, dok je pay Šarić mudro vodio igru i usput zabijao. Zato je već poslije šest minuta Šibenik imao dvoznamenkastu prednost (17:7).

Kada se gostima na početku druge četvrtine ozlijedio praktički jedini pravi centar Ušić, bilo je jasno da nemaju što tražiti na Baldekinu. Prisiljen je bio trener Škrljeva igrat s pet "malih" kao nedavno Željko Obradović s Fenerbahceom protiv Milana u Euroligi. Samo daleko je Škrljevo od Fenera...

Uz to, potpuno van ritma bio je Karlo Uljarević, kojega su neki analitičari smatrali rješenjem za rak ranu hrvatske košarke- mjesto organizatora igre. Na žalost, čini se da su bili u krivu.

I baš kada je Ušić napustio igru, Šibenčane je krenuo i vanjski šut. Za tri poena su zabijali Vuko, Mileković, Nakić i Bašić, pa domaći odlaze na velikih (40:22) sredinom druge četvrtine. Tu negdje je utakmica i završila, barem što se tiče pitanja pobjednika...

Inače, utakmica je imala i humanitarni karakter. Naime, najvatreniji šibenski navijači Funcuti uključili su se u akciju za pomoć dvogodišnjoj Mili Rončević. Za vrijeme utakmice u dvorani, a prije nje u svojim prostorijama, postavili su u kutiju u koju su se mogli ubaciti dobrovoljni prilozi za liječenje djevojčice koja boluje od leukemije.

GKK Šibenik- Škrljevo 100:84 (28:17, 30:22, 22:21, 20:24)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 750. Suci: Martin Vulić, Leo Roglić i Marko Živaljić

GKK Šibenik: Mileković (13), Šarić (12), Vuko (11), Gulin (4), Bašić (3), Ivišić, Vlaić, Nakić (17), Korać, Slavica (28), Paić (10), Klepo (2).

Škrljevo: Šarac, Yacoubou (6), Štemberger (2), Ušić (4), Lebo (3), Barnjak (25), Uljarević (15), Kučan, Cvitković (4), Williams (25), Krstanović.

Naslovnica Košarka

Najčitanije