StoryEditorOCM
KošarkaUvjerljivi Šibenik

Dvostruko vrijedna pobjeda: "Narančasti" sve dalje od play outa, a sve bliže play offu (FOTO)

30. ožujka 2019. - 20:06

Veliki posao napravili su košarkaši Šibenika pobjedom nad Škrljevom, izravnim konkurentom na tablici. Točnije, "narančasti" su trećim uzastopnim slavljem praktički osigurali izbjegavanje pretposljednje pozicije koja vodi u kvalifikacije za ostanak, a sve su bliže ulasku u play off što bi bio lijep dar momčadi Mira Jurića za kraj podosta turbulentne sezone.

U taboru Šibenika dvoboj sa Škrljevom najavljivali su kao utakmicu godine. I doista, "građani" su se postavili muški i autoritativno od samog početka, kao da im u goste dolazi neka puno zvučnija ekipa od one iz riječkog zaleđa.

Dobro je trener domaćih detektirao da su gosti deficitarni na centarskim pozicijama. Tako su domaći "tornjevi" Paić i Slavica punili koš Škrljeva, dok je pay Šarić mudro vodio igru i usput zabijao. Zato je već poslije šest minuta Šibenik imao dvoznamenkastu prednost (17:7).

Kada se gostima na početku druge četvrtine ozlijedio praktički jedini pravi centar Ušić, bilo je jasno da nemaju što tražiti na Baldekinu. Prisiljen je bio trener Škrljeva igrat s pet "malih" kao nedavno Željko Obradović s Fenerbahceom protiv Milana u Euroligi. Samo daleko je Škrljevo od Fenera...

Uz to, potpuno van ritma bio je Karlo Uljarević, kojega su neki analitičari smatrali rješenjem za rak ranu hrvatske košarke- mjesto organizatora igre. Na žalost, čini se da su bili u krivu.

I baš kada je Ušić napustio igru, Šibenčane je krenuo i vanjski šut. Za tri poena su zabijali Vuko, Mileković, Nakić i Bašić, pa domaći odlaze na velikih (40:22) sredinom druge četvrtine. Tu negdje je utakmica i završila, barem što se tiče pitanja pobjednika...

Inače, utakmica je imala i humanitarni karakter. Naime, najvatreniji šibenski navijači Funcuti uključili su se u akciju za pomoć dvogodišnjoj Mili Rončević. Za vrijeme utakmice u dvorani, a prije nje u svojim prostorijama, postavili su u kutiju u koju su se mogli ubaciti dobrovoljni prilozi za liječenje djevojčice koja boluje od leukemije.

GKK Šibenik- Škrljevo 100:84 (28:17, 30:22, 22:21, 20:24)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 750. Suci: Martin Vulić, Leo Roglić i Marko Živaljić

GKK Šibenik: Mileković (13), Šarić (12), Vuko (11), Gulin (4), Bašić (3), Ivišić, Vlaić, Nakić (17), Korać, Slavica (28), Paić (10), Klepo (2).

Škrljevo: Šarac, Yacoubou (6), Štemberger (2), Ušić (4), Lebo (3), Barnjak (25), Uljarević (15), Kučan, Cvitković (4), Williams (25), Krstanović.

25. travanj 2024 09:10