StoryEditorOCM
KošarkaUtakmica godine

Uoči gostovanja Škrljeva na Baldekinu kapetan Bašić poručuje: 'Bacat ćemo se za svaku loptu, a pobjeda bi bila najljepši dar Funcutima za rođendan'

29. ožujka 2019. - 14:05

Subotnji dvoboj košarkaša Šibenika i Škrljeva na Baldekinu, oni kojima je narančasta boja pri srcu na društevnim mrežama najavljuju kao utakmicu godine. Ima logike, jer pobjedom bi "građani" gotovo sigurno izbjegli kvalifikacije za ostanak, a došli bi i na korak do doigravanja:

- Mi smo i dalje maksimalno fokusirani na to da izbjegnemo pretposljednje mjesto na tablici i play out. Ako se dogodi play off, nitko sretniji od nas. U tom slučaju, sezona bi bila uspješna- kazao je Miro Jurić, trener Šibenika.

Na Baldekinu silno respektiraju momčad Škrljeva:
- Oni su puno bolja ekipa nego što to sugerira njihov položaj na tablici. Reako bih da su žrtvovali domaće prvenstvo ubog igranja u Alpe Adria Cupu gdje su dogurali do finala. U svakom slučaju, Škrljevo je momčad puna kvalitetnih igrača- govori Domagoj Bašić, kapetan Šibenika, koji je u prošlom kolu zabio 30 koševa Cedeviti i pokazao da u njegovom "snajperu" još uvijek ima baruta, premda je prije par dana proslavio 33. rođendan:

- Čujte, najvažnije je bilo pobijediti Cedevitu, manje je važan moj pojedinačni učinak. Oni su imali neku svoju taktiku, meni se otvorilo i ja sam to iskoristio. Pobjeda nad Cedevitom nas je dosta podigla kao ekipu i vjerujem da ćemo pružiti još jako dobrih partija do kraja sezone. Nadam se nastavku pobjedničkog niza i protiv Škrljeva. Ponavljam, neće biti nimalo lako, no obećavam da ćemo se bacati na glavu za svakom loptom uz podršku pune dvorane. Naša pobjeda bila bi najljepši rođendan Funcutima koji uskoro slave rođendan- zaključio je šuter "narančastih".

Utakmica GKK Šibenik- Škrljevo počinje u 17 sati, a izravan TV prijenos je na Arenasportu.

19. travanj 2024 18:38