StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Mogu li Šibenčani popiti "vitamine" za ostanak? Centar Paić kaže da im je svaka utakmica kao finale Svjetskog prvenstva

21. ožujka 2019. - 14:59

Košarkaši GKK Šibenika posljednjih pet kola HT Premijer lige dočekuju u društvu ekipa koje imaju po sedam pobjeda (Škrljevo, Alkar i Hermes Analitica) i kojima je primarni cilj izbjeći pretposljednje mjesto na tablici, koje vodi u kvalifikacije za ostanak u ligi.

Zato je "narančastima" svaka sljedeća utakmica ona koja "para gaće", pa tako i gostovanje u petak u 19 sati kod Cedevite u Zagrebu. Nije to ona za hrvatske konkurente nedodirljiva Cedevita, već "mali vitamini" koje se itekako dade "popiti":

- Imamo osjećaj da smo mi u Šibeniku svjetski prvaci u potcjenjivanju. Da bilo koji igrač iz te "druge" momčadi Cedevite dođe u Šibenik bio bi pojačanje. Njih svakako treba respektirati i pripremili smo se za utakmicu kao da igramo protiv Cedevite 1, ili ekipe koja igra ABA ligu- kazao je Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

"Narančasti" imaju recept kako igrati kontra Cedevite, jer su ih svladali na Baldekinu u prvom dijelu sezone:
- Ako budemo pametni, mislim da ih možemo iznenaditi i u Zagrebu. Raduje me što je tjedan prošao dobro i što su svi igrači spremni i zdravi- veli Jurić.

Inače, Šibenik ove sezone puno bolje igra na Baldekinu, nego u gostima. "Narančasti" su slavili samo jednom (Gorica) kada su prošli Šibenski most, dok Cedevita još ne zna za poraz na svom parketu. U svakom slučaju, neugodna statistika za "građane" uoči gostovanja u Domu sportova:

- Istina, Baldekin je neka druga priča. Igrati pred našom publikom je drugi svijet. Ali, ne bih rekao da mi skidamo gaće kad prijeđemo Šibenski most. Jednostavno, do pobjede u gostima nismo došli zbog spleta nesretnih okolnosti u nizu utakmica. Što se tiče Cedevite, oni će se sigurno vaditi na nama nakon dva uzastopna poraza (Zabok i Škrljevo). Oni su dosta slični nama, s puno mladih igrača (Buljević, Bajo, Perković, Jordano), ali i nekolicinom iskusnijih (Bošnjak, Vitali, Wideman), još ako zaigra i ozlijeđeni Vladović... Viskoka pobjeda nad Hermesom nas je napunila samopouzdanjem i spremni smo odigrati mušku utakmicu. Valjda će nam to biti dovoljno za pobjedu. Inače, pobjeda nad Cedevitom bi nam puno značila jer bi nas lansirala prema play offu. S druge strane, poraz bi nas vratio u borbu za kvalifikacije. Dakle, svaka utakmica do kraja prvenstva je za nas poput finala Svjetskog prvenstva- zaključio je Pavao Paić, centar Šibenika.

19. travanj 2024 01:55