StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Još jedan dalmatinski derbi pred TV kamerama; Mogu li nakon "žutih", Šibenčani "srušiti" i "alkare"?

8. ožujka 2019. - 14:27

Pobjeda nad Splitom napunila je samopouzdanjem košarkaše Šibenika. Ne samo zbog osvojenih važnih bodova za bijeg iz zone najugroženijih, nego i zbog vrlo dobre igre koju su "narančasti" pružili kontra "žutih". Međutim, momčad trenera Mira Jurića morala je ostati čvrsto na zemlji, jer ih ovaj vikend čeka novi dalmatinski derbi. Gostovanje kod Alkara, ili utakmica od silne važnosti za oba takmaca. Možda za nijansu čak i važnija Sinjanima kojima gori pod nogama:

- Znamo da nam u Sinju neće biti ništa lakše nego sa Splitom. To su za nas najljepše utakmice, gostovanja koja najviše volimo, jer oba kluba imaju svoje navijače. Po prvi put ćemo igrati u novoj sinjskoj dvorani. Nadam se kako će navijači napraviti atmosferu barem donekle kao u staroj. Nadam se i dobroj podršci naših Funcuta- kazao je Domagoj Bašić, kapetan GKK Šibenika.

Šuter "narančastih" zna da su Sinjani bremeniti problemima s ozljeda i da ih muči kratka rotacija:
- Čujte, mi gledamo samo sebe. U kakvom god sastavu Sinjani istrče, znamo da imamo šansu za pobjedu. Premda, u Sinju moraš biti bolji 15-20 poena da bi sigurno slavio. Da zaključim, želimo pobijediti i hvatati jednu od pozicija za play off- veli Bašić.

Kako je izvijestio Petar Maleš, pomoćni trener Šibenika, još nije izvjesno hoće li u Sinju zaigrati Nik Slavica, koji je zbog ozljede ramena preskočio utakmicu sa Splitom. Zato sinjska, ali i cijela hrvatska javnost jer je utakmica u izravnom prijenosu na HTV-u 2, neće vidjeti talentiranog Tomislava Ivišića, koji se ozlijedio u utakmici kadetske lige.

- Alkar je dobra ekipa, doduše malo hendikepirana ozljedama. U njihovoj igri sve se vrti oko playa Browna. Opasan je i šuter Markulin. Naravno, pojačali su se pod obručima "našim" Ljubom Šamadanom, a tu je i dobar centar Vučić. No, odgramo li s istom energijom kao protiv Splita imamo dobre izglede za pobjedu- rekao je Maleš.

Utakmica Alkar- GKK Šibenik igra se u subotu u 17,30 sati.

20. travanj 2024 02:47