StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Baldekin pun mladih 'tornjeva': šibenskim kadetima ne fali ni talenta, ni centimetara

Piše Ivo Mikuličin
6. veljače 2019. - 14:49

Bilo je i nadarenijih kadetskih generacija od aktualne na Baldekinu, ali nikad tako dobro selektirane momčadi kao što je sadašnja, koja poslije četiri kola prvenstva Jedinstvene hrvatske lige ima četiri pobjede u četiri kola.

Nekad je, primjerice, šibenska košarkaška mladost vrvjela od nadarenih bekova, ali visokih igrača ni za lijek. Suprotno tome, aktualni su kadeti GKK Šibenik, koje uspješno vodi trener Branko Klisović, selektirani po visini gotovo idealno.

Visina centara i krilnih centara (braća Ivišić, Veldić, Antić, Vrančić) kreće se od 203 do 210 centimetara. Talenata i centimetara ne manjka ni među bekovima i krilima (Ivan Živković, Jakov Jakoliš, Luka Carević, Luka Jerkin, Juraj Pleadin, Frane Topić, Niko Ivančić, Dino Jurišić, Antonio Klarin, Lovre Pancirov). Ima li boljeg dokaza nadarenosti mladih Šibenčana od podatka da su „pod zastavu“ već pozvani Tomislav Ivišić i Antonio Klarin!?

Spomenuti su momci najbolji izdanci OKK Dražen Petrović, koji kontinuirano okuplja više od 300 dječaka i momčića. Oni najstariji ili aktualna kadetska momčad registrirani su GKK Šibenik.

Kamera našeg iskusnog fotoreportera Ante Baranića „uhvatila“ je na utakmici sa zagrebačkim Boscom (100:88) dvojicu najefikasnijih Šibenčana Ivana Živkovića (31 koš) i Juraja Pleadina (29 koševa), uz napomenu da su dvojica reprezentativaca (Ivišić, Klarin) na taj susret stigli pomalo umorni, jer su dva dana ranije još uvijek imali reprezentativnih obveza.

Treba li, stoga, posebno pojašnjavati kako nema straha da će presušiti vrelo šibenskih talenata na Baldekinu!? Dobro upućeni kažu da će proizvodnja u košarkaškim inkubatorima biti još plodnija kad se o svemu dogovore čelnici GKK Šibenik i OKK Dražen Petrović.

Tajnik „građana“ Damir Grandeš smatra da je problem, ipak, predimenzioniran.
- Sve ide svojim tijekom, pa vjerujem da ćemo već na proljeće biti bez problema na tom planu – vjeruje Grandeš.

23. travanj 2024 09:28