StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Zlata vrijedna pobjeda Šibenika u Gorici; Nik Slavica imao čudesnu večer

19. siječnja 2019. - 21:15

Zlata vrijedna pobjeda košarkaša Šibenika u Gorici. Ne samo zato što je to bilo prvo slavlje "narančastih" izvan Baldekina ove sezone. Puno važnije je to što su momci trenera Mira Jurića uzeli pobjedu na terenu jednog od izravnih konkurenata u borbi za opstanak. I to u kakvoj "ludoj" utakmici, u kojoj su nastupili bez jedinog centra Pave Paića. Vodili su Šibenčani svih 40 minuta, čak i 22 razlike (44:22). Međutim, nisu znali mirno privesti utakmicu kraju, već su dozvolili domaćinima da je uvedu u dramatičnu završnicu. Dapače, devet sekundi prije kraja Gorica je imala napad za pobjedu. No, šut Marka Petrovića, sina proslavljenog Šibenčanina Aleksandra Petrovića, blokirao je Ivan Mileković i veselje "narančastih" moglo je početi.

Inače, navijači Šibenika mogu podići spomenik Niku Slavici, koji je imao čudesnu večer. Sin još jednog nekadašnjeg odličnog košarkaša Nenada, Goricu je "izbombardirao" s 36 koševa, a stigao je i 11 puta skočiti. Nik je napunio statistiku i u rubrikama asistencije, blokade i ukradene lopte, pa nije bilo teško proglasiti junaka utakmice. Premda su i druga dva novaka u redovima Šibenika odigrala zapažene role. Već spomenuti Mileković izveo je praktički ključni potez utakmice, dok se crnogorski razigravač Korać istaknuo s 13 asistencija i isto toliko poena. Budući da je Šibenik pobijedio, trener Jurić može zažmiriti na njegovih 11 izgubljenih lopti.

U svakom slučaju, Šibenčani su se napunili samopouzdanjem uoči gostovanja Cibone na Baldekinu iduće subote.

Gorica- GKK Šibenik 86:87 (15:23, 17:27, 26:20, 28:17)

VELIKA GORICA- Gradska sportska dvorana. Suci: Martin Vulić (Zadar), Denis Hadžić (Pula), Marko Stanković (Rijeka).

Gorica: Jukić, Majcunić (5), Petrović (24), Prgomet (3), Mašić (18), Papac (11), Baković (5), Vučić (10), Kapusta (1), Mikšić (9).

GKK Šibenik: Mileković (12), Šarić (3), Vuko (12), Gulin, Bašić, Jelić, Vlaić, Rajčić, Nakić (11), Korać (13), Slavica (36), Klepo.

26. travanj 2024 17:08