StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenčani u velikim problemima pred utakmicu s Goricom: ostali bez jedinog pravog centra, upitan i trener

18. siječnja 2019. - 13:02

Početak drugog dijela sezone u HT Premijer ligi, košarkašima GKK Šibenika donosi veoma važnu utakmicu. Na gostovanju u Gorici (subota, 18 sati), "narančasti" će tražiti prvu pobjedu na strani i bijeg iz opasne zone:

- Izgleda kako će nama svaka biti važna i "na nož". I ova s Goricom, i iduća s Cibonom... Jednostavno, doveli smo se u takvu situaciju (4:7 omjer pobjeda i poraza). Međutim, spremni idemo u Goricu, premda znamo da će nam biti jako, jako teško- govori Miro Jurić, trener GKK Šibenika.

"Građani" su značajno promijenili roster u odnosu na prvi dio sezone. Otišli su im Junaković i Poščić, a došli Slavica, Mileković i Korać:

- Utakmica s Boscom u Kupu poslužila nam je za uigravanje. Unatoč porazu, trojica novih igrača pokazali su kako će nam biti pojačanja u nastavku sezone- veli Jurić.

Veliki problem na utakmici s Boscom bila je očita neuigranost "narančastih":

- Skupili smo se praktčki pred utakmicu. Slično je bilo i na Početku sezone s Poščićem, pa smo uspjeli nešto posložiti. Vjerujem da će opet biti tako, premda sam se s playom Koraćem upoznao tek ovaj tjedan, jer sam bio odsutan zbog bolesti- priča trener Šibenika, za kojeg je upitno hoće li putovati u Goricu budući da je tek preležao gripu:

- Vidjet ću što liječnici kažu, ako mi oni daju zeleno svjetlo idem s ekipom, u suprotnom momčad će opet voditi moj pomoćnik Petar Maleš- otkriva Jurić.

Zato će Šibenčani put Gorice sigurno bez prvog, i praktički jedinog pravog, centra Pave Paića:

- On je ozlijedio zglob i čak je upitan za iduću utakmicu s Cibonom. Zaista smo tanki pod obručima. Jesenas smo imali dvojicu (Poščić, Paić). Jedan nam je otišao, a drugi se ozlijedio. Međutim, nećemo plakati, suprostavit ćemo se visokim igračima Gorice (Papac, Baković, Mašić) s našim "četvorkama" Slavicom i Vukom- poručio je trener "narančastih".

Dobra vijest za Šibenčane je što se "u pogon" vratio ponajbolji igrač Toni Nakić, koji je zbog ozljede preskočio kup utakmicu s Boscom.

26. travanj 2024 15:03