StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Na Baldekinu se lakše diše: "narančasti" u derbiju začelja svladali Bosco (FOTO)

16. prosinca 2018. - 09:58

Na Baldekinu se lakše diše. U derbiju začelja Šibenčani su svladali Bosco i "zakucali" ih na dno tablice. Sada "narančasti" mogu nazdraviti poznatim šibenskim vinom "Jurom", čiji znak ponovno stoji na centru dvorane na Baldekinu. Doduše, ne mogu previše slaviti, jer ih već u utorak čeka dalmatinski derbi sa Zadrom.

Kao iz snova bilo je otvaranje utakmice za domaćine. Na brzinu su poveli 12:0, ili gosti su prvi koš postigli iz slobodnih bacanja tek nakon nešto više od četiri minute igre. Činilo se kako bi to mogla biti konačno utakmica bez stresa za navijače Šibenika. Međutim, ove sezone očito ništa ne ide glatko na Baldekinu. "Narančasti" su nevjerojatnim nizom promašenih otvorenih šutova i upropaštenih kontranapada vratili Zagrepčane u igru umjesto da ih "dotuku". Naime, Bosco je već na dvije minute do kraja prve četvrtine vodio 15:12!

U drugoj četvrtini momci trenera Mira Jurića opet su uhvatili konce igre. Raspoložen je bio centar Paić, koji je do poluvremena ubacio 15 koševa. Loptama ga je uglavnom hranio Junaković, koji je ulogu prvog strijelca zamijenio onom prvog asistenta. Rezultiralo je to vodstvom "građana" (37:27) na velikom odmoru.

Mučili su se domaćini i u dobrom dijelu nastavka, vadili se čvrstom obranom. No, dojam je u ovakvim utakmicama u kojima se bori za goli opstanak ionako u drugom planu, samo se bodovi pišu i pamte. Rezultatsku neizvjesnost Šibenčani su ipak odagnali relativno rano, početkom zadnje dionice. Košem i dodatnim bacanjem Junakovića te tricom Bašića za (58:43).

- U ovom trenutku najvažnija nam je bila pobjeda.Odlično smo ušli u utakmicu, ali poslije se osjetio grč. Važnost utakmice je napravila svoje. Ruke su se skratile, neki ziceri nisu ulazili i zato ranije nismo prelomili utakmicu. Ponavljam, ova pobjeda nam je nasušno trebala da mirnije uđemo u nastavak prvenstva- kazao je Petar Maleš, pomoćni trener Šibenika.

GKK Šibenik- Bosco 81:68 (18:16, 19:11, 15:16, 29:25)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 500. Suci: Tomislav Hordov, Ante Čanković, Roko Hordov.

GKK Šibenik: Poščić (3), Šarić (8), Vuko (11), Gulin (2), Bašić (13), Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković (12), Nakić (11), Paić (21), Klepo.

Bosco: Jularić (7), Chavlovich (12), Tušek (8), Šeparović, Kuga, Palokaj (15), Primorac (11), Šetka, Tešija (10), Korać (5), Babić.

18. travanj 2024 05:57