StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Večeras na Baldekinu derbi začelja: Bosco mora pasti

15. prosinca 2018. - 11:04

- Idemo dalje, sa mnom ili bez mene- izjavio je Miro Jurić, trener GKK Šibenika, poslije neugodnog poraza na Baldekinu kontra Zaboka minule subote.

Očekivano, "narančasti" će s Jurićem za kormilom u derbi začelja sa zagrebačkim Boscom, utakmicu koja se u šibenskoj dvorani igra večeras u 19 sati:

- Ta moja reakcija bila je normalna. To uopće nije bila ponuđena ostavka, već je moja izjava krivo interpretirana. Možda sam to izrekao i malo "vruće" glave, ali činjenica je da su se nama zaredali porazi. Jesu li oni plod loše igre, ili nesreće, neka prosude drugi. Svi znaju naše probleme s kratkom roatcijom i više mi se ne da o tome pričati. Imamo to što imamo, "krpamo" se i idemo dalje- pojasnio je trener "građana" svoju reakciju otprije tjedan dana.

Njegovu momčad večeras čeka silno važna utakmica s novacima u ligi. Kako smo već naglasili, riječ je o derbiju začelja. Bosco je "fenjeraš" sa samo jednom pobjedom, dok Šibenik ima dvije više. "Narančasti" bi slavljem nad Boscom kupili mir, a porazom bi dobili još veću glavobolju:

- Kažete derbi začelja, ja bih rekao donjeg dijela tablice da malo ublažim. Bosco je unatoč samo jednoj pobjedi vrlo interesantna momčad s dosta korektnim rosterom. Imaju dominantog centra Primorca, koji je Škrljevu ubacio 38 koševa. nadalje, tu su iskusni Babić i Crnogorac Korać, zatim "naš" Amerikanac Chavlovic, mladi Palokaj i Tešija, koji je prošao dosta toga u karijeri. Međutim, igramo na Baldekinu i samo se nadam kako se neće ponoviti utakmice sa Zabokom i Osijekom, kada smo favoriti i kada nam ruke postanu teže nego inače. Momcima stalno ponavljam kako pristiska nema i kako nema potrebe za strahom- veli Jurić.

Šibenik opet ima problema s ozljedama. Upitan je centar Poščić i o njegovom nastupu odlučit će liječnička služba neposredno pred utakmicu.

Zato trenera Jurića mogu veseliti solidne role koje su mladi Šarić i Gulin pružili protiv Zaboka i pokazali kako se na njih može vrlo ozbiljno računati.

26. travanj 2024 06:35