Košarka Večeras na Baldekinu derbi začelja: Bosco mora pasti

Košarka

- Idemo dalje, sa mnom ili bez mene- izjavio je Miro Jurić, trener GKK Šibenika, poslije neugodnog poraza na Baldekinu kontra Zaboka minule subote.

Očekivano, "narančasti" će s Jurićem za kormilom u derbi začelja sa zagrebačkim Boscom, utakmicu koja se u šibenskoj dvorani igra večeras u 19 sati:

- Ta moja reakcija bila je normalna. To uopće nije bila ponuđena ostavka, već je moja izjava krivo interpretirana. Možda sam to izrekao i malo "vruće" glave, ali činjenica je da su se nama zaredali porazi. Jesu li oni plod loše igre, ili nesreće, neka prosude drugi. Svi znaju naše probleme s kratkom roatcijom i više mi se ne da o tome pričati. Imamo to što imamo, "krpamo" se i idemo dalje- pojasnio je trener "građana" svoju reakciju otprije tjedan dana.

Njegovu momčad večeras čeka silno važna utakmica s novacima u ligi. Kako smo već naglasili, riječ je o derbiju začelja. Bosco je "fenjeraš" sa samo jednom pobjedom, dok Šibenik ima dvije više. "Narančasti" bi slavljem nad Boscom kupili mir, a porazom bi dobili još veću glavobolju:

- Kažete derbi začelja, ja bih rekao donjeg dijela tablice da malo ublažim. Bosco je unatoč samo jednoj pobjedi vrlo interesantna momčad s dosta korektnim rosterom. Imaju dominantog centra Primorca, koji je Škrljevu ubacio 38 koševa. nadalje, tu su iskusni Babić i Crnogorac Korać, zatim "naš" Amerikanac Chavlovic, mladi Palokaj i Tešija, koji je prošao dosta toga u karijeri. Međutim, igramo na Baldekinu i samo se nadam kako se neće ponoviti utakmice sa Zabokom i Osijekom, kada smo favoriti i kada nam ruke postanu teže nego inače. Momcima stalno ponavljam kako pristiska nema i kako nema potrebe za strahom- veli Jurić.

Šibenik opet ima problema s ozljedama. Upitan je centar Poščić i o njegovom nastupu odlučit će liječnička služba neposredno pred utakmicu.

Zato trenera Jurića mogu veseliti solidne role koje su mladi Šarić i Gulin pružili protiv Zaboka i pokazali kako se na njih može vrlo ozbiljno računati.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

IZ PARIZA S KRITIKAMA Bivši kapetan o igranju u Francuskoj i sunovratu reprezentacije: I Dino, i ja imamo dug jezik, ali njemu fali samokritičnosti! Nitko ovu situaciju ne smije prihvaćati kao normalnu, normalno je da se svađamo!

Bivši kapetan o igranju u Francuskoj i sunovratu reprezentacije: I Dino, i ja imamo dug jezik, ali njemu fali samokritičnosti! Nitko ovu situaciju ne smije prihvaćati kao normalnu, normalno je da se svađamo!
Nakon odrađenoga treninga, iz Pariza nam se javio Roko Leni Ukić. U „grad ljubavi“ ove sezone se preselio s cije...
Bivši kapetan o igranju u Francuskoj i sunovratu reprezentacije: I Dino, i ja imamo dug jezik, ali njemu fali samokritičnosti! Nitko ovu situaciju ne smije prihvaćati kao normalnu, normalno je da se svađamo!