StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Na Baldekin stiže Zabok s Krešimirom Radovčićem; Evo što mu poručuje prijatelj Doamgoj Šarič: Šere, na parketu se ne poznajemo

8. prosinca 2018. - 13:09

Nakon dva tjedna izbivanja (muška) košarka se vraća na Baldekin. Navijači Šibenika su posljednji put na domaćem parketu gledali svoje košarkaše protiv Cedevite. "Narančasti" su potom gostovali kod Škrljeva, a prošlog su tjedna koševi mirovali zbog reprezentativne stanke. Momčad Mira Jurića je "prazni hod" iskoristila za dodatno uigravanje pred posljednje tri ovogodišnje utakmice (Zabok, Bosco, Zadar). Skoknuli su Šibenčani i do Sinja, gdje su odigrali prijateljski dvoboj s Alkarom. I pobijedili (90:85) bez Tonka Vuke i Martina Junakovića.

Sjajni šibenski bek izostao je zbog reprezentativnih obveza. Više nego dobra Junakovićeva predstava protiv Mađarske pala je, nažalost, u drugi plan nakon poraza u Litvi. Zato je, valjda, Martin poslije povratka u Šibenik proglasio privremeni "silenzio stampa".

Zaboravit ću emocije

Za Šibenski list, međutim, nije odbio pričati momak, koji će u subotu u 19 sati na Baldekinu prvi put zaigrati u dresu drugoga kluba. Šibenčanin Krešimir Radovčić, još jedan potencijalni reprezentativac, koji ove sezone dirigira igrom Zaboka.

- Bit će neobično igrati na mom Baldekinu, pred Funcutima, protiv mojih prijatelja. No, profesionalac sam. Nakon par minuta ću zaboraviti emocije - govori Radovčić u najavi utakmice Šibenik - Zabok.

Popularni Šere je minulog ljeta napustio matični klub nakon sapunice oko potpisivanja novog ugovora. Radovčić se nije uspio dogovoriti s upravom Šibenika, pa se preselio u Zagorje.

- Pogodio sam s odabirom novog kluba. Sjajno sam se snašao. Naš trener Ivan Tomas je bio playmaker, pa nama, bekovima daje velike ovlasti u igri. Nastojimo igrati brzo, uz naglasak na "pick" igru. To zasad funkcionira dobro - otkriva Šere.

Iako živi na sjeveru Hrvatske, i dalje održava kontakt s Baldekinom...
- Hvala bogu! Čujem se s Paićem i Šarićem, nerijetko i s Bašićem. Realno, trebali su imati barem jednu pobjedu više. Ja im želim sve najbolje. Osim u utakmicama protiv nas - smije se Krešimir.

 

 

Radovčić je prema učinku najbolji igrač Zaboka. No, u subotu ga očekuje obračun s (trenutačno) prvim playmakerom repezentacije Martinom Junakovićem.

- Drago mi je da je naš Šibenčanin dobio priliku u reprezentaciji i odigrao dobro. Cijenim Martina. On je moj bivši suigrač. No, zašto bih imao neki poseban motiv u dvoboju s njim!? Bitno mi je da momčad odigra dobro. Na Baldekinu nitko nije favorit. Dakako da se nadamo pobjedi - poručio je Radovčić.

Test s Alkarom

Prvog razigravača Zaboka pokušat će zaustaviti Junaković, ali i Domagoj Šarić. Još jedan nadareni šibenski playmaker i Šerin donedavni suigrač.

- Šere i ja smo se čuli nekoliko puta ovih dana. No, o utakmici ne pričamo i nećemo pričati dok se ne odigra. A na terenu ćemo se ponašati kao da se ne poznajemo - sportski razmišlja Šarić.

Beka Šibenika još peče poraz od Škrljeva, no Šarić i suigrači svjesni su da bi se s domaćim pobjedama nad Zabokom i Boscom učvrstili u sredini ljestvice.

- Mislim da smo dobro iskoristili ligašku stanku. Nismo bili kompletni, ali smo imali vremena da korigiramo neke stvari koje dosad nisu štimale. Probavali smo neke nove taktičke zamisli u obrani i napadu. Test-utakmica s Alkarom nam je dobro došla, jer su Sinjani "glumili" našeg sljedećeg protivnika. Zabok je respektabilna momčad, no odsutnošću Šarca izgubili su na kvaliteti. Očekuje nas dobra partija. Ako budemo zreli u taktičkom smislu, vjerujem da ćemo pobijediti - optimist je Šarić.

Utakmica između GKK Šibenika i Zaboka igra se na Baldekinu s početkom u 19 sati.

19. travanj 2024 15:04