StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Prvi težak udarac za "narančaste" - Osijek slavio na Baldekinu; Miro Jurić: Imali smo kolektivnu blokadu

20. listopada 2018. - 22:54

Prvi težak udarac ove sezone pogodio je Šibenčane. Premda su već poraženi od Cibone u Zagrebu, to se svodilo pod očekivano. No, poraz od Osijeka na Baldekinu nikako nije bio planiran.

U prvoj četvrtini Šibenčane je silno mučio Jakov Mustapić, bivši igrač ugaslog Jollya koji je ubacio deset poena. Trener Miro Jurić nije imao rješenje za najboljeg igrača Osijeka, za razliku od svog kolege Vladimira Krstića koji je na šibenskog motorina Martina Junakovića "zalijepio" Ozrena Pavlovića. Također, igrača koji je nosio dres nekadašnjeg gradskog rivala "narančastih" Jollya.

Tako je Junaković, čovjek koji je u prva dva kola ubacivao po 30 poena, ostao bez koša za sedam i po minuta igre. Inače, Junaković je svoje prve koševe zabilježio tek u 14. minuti i to s linije slobodnih bacanja. Nije Junaković bio jedini neraspoloženi igrač domaćina. U prvih 20 minuta totalno van ritma je bio i centar Pavao Paić. S obzirom da su Šibenčani prvo poluvrijeme okončali sa skromnih 31 posto šuta, onda zaostatak od četiri koša (30:34) i nije izgledao tako strašno.

U drugom poluvremenu, na parketu neka druga priča. Junaković je odmah u prva dva napada poentirao. Konačno su "narančasti" uspjeli nametnuti i svoj stil igre, s puno više agresije i trke. Napokon su u 23. minuti uspjeli prodati prvu kontru na utakmici. Na sve to sjela je i trica kapetana Domagoja Bašića za seriju 9:0 i vodstvo 43:38.

Imali su "građani" i 51:44 na dvije minute do kraja treće četvrtine, no tada upadaju u "crnu rupu" ili period od više od četiri minute bez koša. Naravno, iskoristili su to gosti i došli do izjednačenja (51:51). Na žalost po domaće navijače na tome se nije stalo. Šibenčane je "bušio" kako je htio slovački play Ihring koji se doimao nezaustavljiv poput De Coloa, ili nekih drugih euroligaških zvijezda. Samo u zadnjoj dionici ubacio je deset poena. Uz to je i razigravao suigrače, pa su Osječani poveli 61:55 pet minuta prije kraja.

Zadnji tračak nade Šibenčanima se ukazao kada su košem Bašića stigli na minus četiri (59:63). Međutim, tada ih je tricom "torpedirao" Zadranin Šango, a atraktivnim zakucavanjem doslovce "zakucao" Amerikanac Abdul Malik.

GKK Šibenik- Vrijednosnice Osijek 65:72 (18:16, 12:18, 21:12, 14:26))

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 750. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Josip Radojković (Split), Frane Mjeda (Split).

GKK Šibenik: Poščić (10), Šarić (7), Vuko (11), Gulin, Bašić (11), Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković (13), Nakić (8), Paić (4), Klepo (2).

Vrijednosnice Osijek: Pavlović (9), Ihring (16), Mandić (4), Boras, Mustapić (19), Perić (5), Abdul Malik (4), Šango (3), Darling (2), Turalija, Vrkić (10).

26. travanj 2024 06:31