Košarka Šibenik na rubu senzacije u Draženovu domu: Junakoviću i Paiću falio pomagač da sruše Cibonu

Košarka


Da je živ, pokojni bi Dražen vjerojatno čvrsto stisnuo ruku svojim nasljednicima u narančasto- crnom dresu za sinoćnju partiju u njegovu hramu! Zaista je šteta što Martin Junaković i Pavao Paić pod tornjem nisu imali barem jednog pomagača kad se lomila utakmica.

Dojam je da bi u tom slučaju Cibona lako pala. A nije puno falilo da se to dogodi. Šibenčani su dvoboj u Draženovu domu otvorili s 11:0, uz tri trice zaredom (Vuko, Junaković, Bašić). U tom razdoblju su gosti naganjali Cibonu „run and gun“ košarkom.

Vukovi su pokušali i uspjeli uhvatiti ritam sredinom prve dionice. Gilbert i Bilinovac doveli su ih do poravnanja rezultata (18:18).
Tada turbo-pogon pali Junaković. Vlastitom serijom 7:0 dovodi šibenske košarkaše do „plus 12“ (28:40). Nije Martin igrao sam. Drugi šibenski playmaker Šarić tricom je odveo svoju momčad na najveću prednost utakmice (32:45). Šibenik je u prvom poluvremenu pod tornjem ukrcao 51 poen, uz šut za tri 8 od 13!

Utakmicu je vjerojatno prelomila Cibonina serija 15:0 početkom treće dionice. Digli su Zagrepčani razinu agresije, počeli udvajati Šibenčane, koji su izgubili 4 lopte zaredom. Momčad Mira Jurića je prvi koš iz igre u trećoj četvrtini postigla tek nakon 6 minuta. I da nije bilo Paićevih 8 poena, Šibenik bi vjerojatno već tada potonuo u poraz.

Ohrabrilo je to šibenske košarkaše na još jedan udar. Stigli su i do novog preokreta preko Nakića (70:71). Ipak, falilo im je još mrvicu snage da dokrajče Cibose. Nije im od pomoći bio ni sudac Josip Jurčević, koji je pri rezultatu 72:71 dosudio nesportsku pogrešku Paiću u običnoj borbi za loptu. Dao je Splićanin vjetar u leđa Novačiću i društvu, koji su „na snagu“ došli do pobjede.

CIBONA – ŠIBENIK 92:87 (24:28, 14:23, 30:14, 24:22)

ZAGREB – Košarkaški centar Dražen Petrović.
Suci: Josip Jurčević (Split), Gordan Terlević, Ivan Šverko (oba iz Rijeke).

CIBONA: Bilinovac (13), Uljarević (7), Ljubičić, Marić (5), Gilbert (18), Novačić (13), Slavica (6), Ross (16), Jefferson (6), Kraljević, Markota (8).
ŠIBENIK: Poščić (6), Šarić (5), Vuko (6), Gulin, Bašić (10), Grozdanić, Jelić, Vlaić, Rajčić, Junaković (30), Nakić (15), Paić (15).

Naslovnica Košarka

Najčitanije