StoryEditorOCM
KošarkaOTVARANJE SEZONE NA BALDEKINU

"Narančasti" s Poščićem žele zagorčati Gorici

5. listopada 2018. - 15:43

Baldekin će novu sezonu otvoriti s novim-starim prvoligašem Goricom. Na klupi GKK Šibenik sjedit će novi trener, Miro Jurić, a prije nekoliko dana stigao je i novi centar Matija Poščić. O tome kako su ga suigrači prihvatili najbolje svjedoči scena s kraja press konferencije. Novi igrač Šibenika je ustao sa stolice, a ostatak momčadi ga je nakon predstavljanja medijima nagradio pljeskom! Očito, košarkašima Šibenika je laknulo što će u reketu imati barem jedno jako tijelo. A u Matiji su, kaže nam, kapetan Domagoj Bašić, „dobili kvalitetnog igrača i momka“.

- Drago mi je da suigrači imaju dobro mišljenje o meni. No, ne želim biti lažno skroman. Ja sam, zaista, pozitivan tip. Igrao sam po cijeloj Europi. U Španjolskoj, Švedskoj, Italiji, pa i u Libanonu. I nigdje nisam upadao u probleme sa suigračima. U posljednje vrijeme sam najčešće bio najstariji u momčadi, ali nikad nisam maltretirao mlađe, iskaljivao se na njima. Naprotiv, tu sam da im podignem moral, samopouzdanje – priča šibenska pridošlica.

Poščić je 32-godišnji Opatijac, visok 207 centimetara. Košarkaška „lutalica“, kome je posljednja destinacija bio sarajevski Spars. Novi je angažman dočekao tek prije pet dana.

- Naravno, da u fizičkom smislu nisam na top-razini, ali nisam se ni zapustio. Veći je problem što je bilo malo vremena za uigravanje. Znam što se od mene očekuje. Možda nisam u početku spreman isporučivati 10 ili 15 poena, ali vjerujem da ću brzo uhvatiti taj ritam – poručio je Pošćić, istaknuvši kako je "ponosan što je došao u klub s velikom tradicijom i sjajnim navijačima".
Kod trenera „narančastih“ Mira Jurića miješala se nervoza prije prve utakmice, ali i žal što čelni ljudi kluba nisu uspjeli osigurati još jednog centra. Preciznije, Franka Kaštropila, koji je trenirao na Baldekinu, a onda ponovno potpisao za Jazine.
- Žalio se ja ili ne, isto mi je. Neću plakati. Idem u rat s onim što imam – govori Jurić.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac će prvu pobjedu u trenerskoj karijeri tražiti protiv Gorice, koju vodi Josip Sesar.
- Radi se o dobroj, iskusnoj momčadi. Prijetit će nam Kapusta, Petrović, Prgomet, Zrnić… Trebat ćemo se dobro potruditi da ih „skinemo“. Drago mi je da smo svi spremni, zdravi. Šteta, što se Matija nije ranije priključio, jer smo na pripremama dobro radili. Sada samo čekamo da sezona krene. Da osjetimo tu pozitivnu nervozu i huk s tribina – najavljuje Miro Jurić.

Utakmica Šibenik - Gorica počinje sutra (subota) u 17 i 30 sati, uz prijenos na HRT 2.

27. travanj 2024 06:25