StoryEditorOCM
KošarkaŽenska košarka

Mlade Šibenke četvrte na međunarodnom turniru u Konjicu

19. rujna 2018. - 14:41

Košarkašice Šibenika, djevojčice rođene 2006. godine i mlađe, sudjelovale su minulih dana na međunarodnom turniru u Konjicu. Na natjecanju, koje se održalo 15. i 16. rujna u susjednoj Bosni i Hercegovini, nastupilo je ukupno osam ženskih sastava.

Djevojke iz Hrvatske, Slovenije, te BiH bile su podijeljene u dvije skupine. Šibenčanke su se natjecale u grupi A s Tešnjom, Triglavom i domaćim Konjicem. Protiv bosansko-hercegovačkog Tešnja i slovenskog Triglava ostvarile su pobjedu. No, poraz od Konjica odveo ih je u borbu za treće mjesto. A u njoj su poražene od Jedinstva iz Tuzle.

- Bila je to teška, neuobičajeno nervozna utakmica. Barem za ovaj uzrast. Iskrilo je na obje strane. Između igračica, trenera, pa čak i roditelja! Nažalost, valja priznati da nas je pobijedila discipliniranija, fizički nadmoćna, pa i prgavija ekipa. Konačan je rezultat bio 40:33.

Zadovoljan sam onim, što sam vidio u Konjicu, makar smo, kao i nedavno u Zenici, uzeli „drvenu“ medalju ili četvrto mjesto. Za iskorak u rezultatskom smislu potreban nam je veći fond kvalitetnih igračica. Nadam se da će i to u budućnosti doći na svoje. Da će porasti interes kod cura za košarku – kazao nam je po povratku iz Konjica Petar Zlatoper, trener mladih šibenskih košarkašica.

Međunarodni turnir u Konjicu osvojila je dubrovačka Ragusa, koja je u finalu bila bolja od domaćih cura.

 

25. travanj 2024 03:07