StoryEditorOCM
KošarkaKošarkaški Baldekin uoči prvenstva

Šibenski vapaj za centrom: 'narančasti' su tanki, pretanki...

14. rujna 2018. - 10:47

Do početka nove košarkaške sezone preostalo je još dvadesetak dana. Vrijeme je to za inventuru svega što je napravljeno ovog ljeta na Baldekinu, u dvorištu šibenskog premijerligaša GKK Šibenika. Ukratko, "narančasti" su odigrali četiri pripremne utakmice u kojima su zabilježili tri poraza i samo jednu pobjedu.

"Građani" su gubili od Luksemburžana, Nijemaca i mostarskog Zrinjskog, a slavili su samo kontra Solina. No, ti porazi ne trebaju previše zabrinjavati navijače Šibenika, jer niti u jednoj utakmici momčad Mira Jurića nije bila kompletna. Naime, još ni jednu prijateljsku utakmicu nije odigrao razigravač Martin Junaković, koji je bio zabavljen reprezentativnim obvezama. Također, drugi novak Tonko Vuko, igrao je samo sa Solinom i Zrinjskim. Protiv prvaka Bosne i Hercegovine zablistao je postigavši 30 koševa.

- Općenito, zadovoljan sam kako su momci reagirali. Činjenica je da niti jednu utakmicu nismo odigrali u punom sastavu, a nismo doveli ni pojačanja. Igrali smo s onim igračima s kojima smo krenuli u pripreme. Uvjeren sam da bismo pobijedili Luksemburžane i Nijemce da smo igrali kompletni. No, možda je i bolje ovako da vidimo tko nam od mlađih igrača može pomoći u ozbiljnim utakmicama. Definitivno, dosadašnji tijek priprema je pokazao da će nam trebati još dva igrača. Ako oni ne dođu, bit će teško - kazao je Miro Jurić, trener košarkaša Šibenika.

Baš te pripremne utakmice pokazale su da Norvežanin Blatančić i Dubrovčanin Šeparović nisu materijal koji bi zadovoljio ambicije Šibenčana. Ambicije navijača teško će zadovoljiti i trenutačni igrački kadar kojim raspolaže Jurić. Između ostalog, još uvijek nema ništa od angažmana kvalitetnog centra što se najavljuje gotovo cijelo ljeto.

- Imali smo opcija s nekolicinom igrača koji su bili voljni doći u Šibenik. No, sve su otpale. Čvrsto vjerujem da će se u sljedećih desetak dana, ili do turnira u Širokom nešto pomaknuti s mrtve točke. Jer, zasad smo pretanki - veli Jurić.

Ako je te opcije netko uopće ozbiljno i shvaćao, odavno su propale mogućnosti da narančasti dres odjenu Nik Slavica i Zoran Vrkić. Otpala je i ona puno realnija mogućnost, da još jednu sezonu na Baldekinu odradi Ivan Mileković.

- Prema mojim informacijama, Mileković je pred potpisom za Hermes Analiticu. Eto, tako će se dogoditi da će pojačati izravnog konkurenta. Međutim, osobno nemam što zamjeriti Milekoviću, koji je bio korektan i dugo čekao Šibenik - izvijestio je kormilar "narančastih".

Trenutačno na Baldekinu vježba još jedno Šibenčanima poznato lice. Riječ je o domaćem momku Brunu Španji.
- On je s nama praktički od početka priprema. Međutim, zbog ozljede dugo nije trenirao. Sa Španjom ništa konkretno nije dogovoreno. On može otići u bilo kojem trenutku, ako dobije neku ponudu. Također, s nama trenira i iskusni centar Franko Kaštropil. No, ni za njega ne možemo reći da će biti igrač Šibenika u nadolazećoj sezoni. Ponavljam, neću kukati i plakati, ali situacija s igračkim kadrom nije baš dobra. Ostanemo li na sadašnjem rosteru, pitanje je za što će to biti dovoljno - govori Jurić.

Konačno se treninzima "građana" priključio i Martin Junaković, nakon što je izbornik Dražen Anzulović skratio popis za utakmicu s Litvom.

- Drago mi je što je Junaković s nama. Od njega u ovoj sezoni očekujem samo dobre stvari. Mislim da mu je boravak u reprezentaciji silno koristio - misli trener Šibenika.

Sudeći po utakmici sa Zrinjskim dobre stvari bi se mogle očekivati i od Tonka Vuke. Međutim, novog člana "narančastih" stalno muče zdravstveni problemi.

- Istina, najprije je imao upalu lista, sada ima upalu grla s visokom temperaturom, tako da neće s nama ovog vikenda na turnir u Zagrebu na kojem sudjelujemo s Cedevitom, Cibonom i Dubravom. Kada Vuko ozdravi, sigurno će odraditi ono zbog čega je doveden. Za njega se ne bojim. Znam da su svi u euforiji nakon što je zabio 30 Zrinjskom. Daj Bože da ponovi što više takvih utakmica. Međutim, teško je suditi nešto po prijateljskim utakmicama u kojima se dosta rotira, uvježbava... - zaključio je Miro Jurić.

25. travanj 2024 07:12