StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI DRAGULJI

Dica Baldekina za let do visina: Na finalnom turniru prvenstva Hrvatske za juniore Šibenikove nade domogle su se srebra; I jedno je sigurno - 'građani' se ne moraju brinuti za svoju budućnost

8. lipnja 2018. - 13:35

Cijela hrvatska košarkaška sezona u znaku je teze "da se na Baldekinu najviše forsiraju domaći mladi igrači". Druga je, pak, teza da iz aktualne juniorske generacije netko jednostavno mora dosegnuti visine, dospjeti do A-selekcije. Na finalnom turniru prvenstva Hrvatske za juniore potvrdilo se i jedno i drugo. Malo je manjkalo da Šibenčani nadvise favorita Cedevitu, koja okuplja talente iz cijele regije. Za razliku od Baldekina, gdje je najudaljenija kilometraža do Unešića. Toni Nakić je proglašen najkorisnijim igračem turnira. Skauti su zapisivali Šarića, Gulina... Evo kako je svoje momke predstavio trener Petar Maleš s pomoćnikom Robertom Dragutinom:

Domagoj Šarić (1999. godište, 193 cm)
"Klasični playmaker, sa sjajnim pregledom igre i vrlo finim vanjskim šutom. Sve je te karakteristike predstavio igrajući i za seniore. Dogodine može biti samo bolji."

Ivan Nerber (2000., 176 cm)
"Bek niskog rasta, velike energije i eksplozivnosti. Nažalost, kroz sezonu je imao velikih problema s ozljedama i nije mogao u kontinuitetu pratiti trenažni proces."

Martin Klepo (1999., 191 cm)
"Da je on bio u sastavu, vjerojatno bismo bili prvaci. On je živio za tu završnicu jer lanjskih sezona, dok je bio u Jollyju, nije napravio ništa. Njemu se dogodila strašna nesreća. Prije puta u Zagreb ozlijedio je oko. Koliko nam je falio, dovoljno govori to da smo na kraju svakog time-outa, umjesto 'Ši-Ši-Šibenka', uzvikivali 'Martin Klepo'. Iako su prve prognoze govorile da je njegov košarkaški put gotov, izgleda da će se ipak vratiti na parket."

Luka Skorić (1999., 185 cm)
"Njega je uhvatila temperatura prije polufinalne utakmice sa Splitom. I on nam je falio jer ima veliku energiju, dobar je u obrani i tranziciji. Sposoban je čuvati igrače na svim vanjskim pozicijama. Ako korigira šut, mogao bi biti solidan igrač."

Toni Nakić (1999., 203 cm)
"Dovoljno je reći da su ga treneri i struka izabrali MVP-jem Final foura, iako smo poraženi u finalu. Igrač koji, po potrebi, može igrati na svih pet pozicija. Materijal za reprezentaciju."

Martin Jelić (1999., 201 cm)
"Odigrao je dobro na poluzavršnici. Na Final fouru nam je ostao dužan u šutu i skoku. Polivalentan igrač."

Marko Vlaić (2000., 198 cm)
"Dobar šuter koji mora popraviti igru u obrani. No, puno je napredovao u drugom dijelu sezone i zaslužio da ga se priključi seniorima."

Josip Marin (2000., 198 cm)
"Zahvalan igrač, dobrog šuta. Mogao bi biti dobar klupski igrač."

Ivan Gulin (2001., 198 cm)
"Odigrao je sjajno, posebno u finalu. U obrani je čuvao najbolje protivničke igrače. Iduće sezone bi mogao eksplodirati i u seniorima."

Ivan Šolić (2000., 198 cm)
"Dobar, radišan momak, koji nam je puno pomogao tijekom sezone. On paralelno igra i sudi košarku, tako da će se uskoro morati odlučiti što mu je prioritet."

Josip Robin Rajčić (1999., 204 cm)
"Jedini centar u rosteru. Mogao je više. Mislili smo da će na Final fouru napraviti korak naprijed s obzirom kako je odigrao na poluzavršnici. No, potencijal ima, a iduće sezone se priključuje seniorima."

Marin Tomić (2001., 200 cm)
"I on se ozlijedio prije završnice. Kninjanin, koji je počeo trenirati vrlo kasno. Ima solidan šut, vrlo je eksplozivan. I Marin nam je falio jer nije imao tko mijenjati Rajčića."

Lovre Knežević (2001., 199 cm)
"On je, kao i Tomić, još kadet. Vrijedio nam je u prvom dijelu sezone. Valja ga sačekati."

Ivan Živković (2002., 195 cm)
"Još jedan kadet. Njega očekuju još tri-četiri sezone u kadetskom i juniorskom uzrastu. Potencijal ima."

25. travanj 2024 18:16