StoryEditorOCM
KošarkaVečeras Skupština

GKK Šibenik dobiva novog predsjednika: Bashar Egemen skida prefiks vršitelj dužnosti

6. lipnja 2018. - 12:51

Dugo očekivana Skupština Građanskog košarkaškog kluba Šibenik bit će održana u srijedu u 19 sati u dvorani u Mimincu, popularnom Partizanu. Glavna tema tog skupa bit će izbor predsjednika šibenskog prvoligaša.

Podsjetimo, još od kolovoza prošle godine "građani" imaju vršitelja dužnosti predsjednika, a to je Bashar Egemen, predstavnik turske Dogus Grupe, glavnog sponzora "narančastih". Ključno je pitanje hoće li Egemen skinuti prefiks v.d. ili će ga na mjestu predsjednika zamijeniti netko drugi.

Prema neslužbenim informacijama, Egemen će od večeras i službeno postati čelnikom GKK Šibenik, bez onog v.d. Zato što, u međuvremenu su ponešto pale dionice košarkaškom treneru i zanesenjaku Josipu Klisoviću, inače profesionalno sucu na šibenskom Prekršajnom sudu, čije je ime jedino izišlo u javnost, osim Egemenova, kao potencijalnog kandidata za predsjednika GKK Šibenik.

Inače, nakon što je Klisović dao intervju u Šibenskom listu u kojem je jasno istaknuo nekoliko ciljeva za koje bi se zalagao ako postane predsjednik GKK Šibenik, na šibenskim ulicama osvanulo je više grafita neprimjerena sadržaja kojima se denunciralo Klisovića. A čovjek čija je ljubav prema šibenskoj košarci neupitna ničim nije zaslužio takav tretman...

Vratimo se mi na današnju skupštinu, koja će uvelike odrediti budućnost GKK Šibenik. Naime, novi predsjednik bi jasnije trebao odrediti ciljeve za novu sezonu, ali i budžet kluba. Budući da, trenutačno je na Baldekinu puno toga "u zraku". Pa čak i pitanje ostaje li Filip Vukičević sportski direktor, jer mu je mandat istekao 1. lipnja.

Nakon večerašnje Skupštine, vjerojatno će se ozbiljnije krenuti i u slaganje momčadi za novu sezonu. Iako je trener Miro Jurić još prije desetak dana počeo s treninzima, na raspolaganju mu je tek šest- sedam igrača. Dakle, Jurić se našao u gotovo sličnoj situaciji kao i prošle godine Vladimir Anzulović, koji je počeo pripreme sa šestoricom igrača. Doduše, Juriću je koliko-toliko lakše jer je sada tek lipanj, a Anzulović je u kolovozu bio u poziciji koju svaki trener želi izbjeći.

Kako sada stvari stoje, kao sigurni stanari šibenske svlačionice figurira grupa mlađih igrača (Nakić, Šarić, Paić, Gulin...) plus kapetan Domagoj Bašić.

Vjerojatno igračko pitanje broj jedan je ono nadarenog playa Krešimira Radovčića. Službeno, on je trenutačno bez kluba, jer mu je istekao ugovor sa Šibenikom. Iz kluba su kazali kako su mu ponudili dobar ugovor. No, kako neslužbeno doznajemo, riječ je ipak o svoti (op.a. 80.000 kuna bruto godišnje) koja nikako ne bi smjela zadovoljiti apetite potencijalnog reprezentativca i ponajboljeg igrača Šibenika iz prošle sezone. To više što Radovčiću ne manjka ponuda. Drugo je pitanje, je li Radovčiću kao mladom košarkašu sportski oportunije ostati još sezonu-dvije na Baldekinu gdje će biti u glavnoj igračkoj roli, ili odmah otići u neki jači klub.

Potpuno je neizvjesna i situacija s grupom iskusnijih igrača od lani (Gabrić, Pandurić, Vitali i Mileković). Što se Gabrića tiče, njegova objektivna tržišna vrijednost je daleko veća od onoga što Šibenik može platiti. Prema neslužbenim informacijama, Vitali je trenutačno bliže odlasku nego ostanku na Baldekinu. Pandurić ovih dana trenira s "narančastima", iako nema ugovor. Na kraju, s Milekovićem su iz kluba već razgovarali o mogućem ostanku. Novi trener Miro Jurić ne krije da ne bi imao ništa protiv ostanka Pandurića i Milekovića, to više što mu nužno trebaju iskusniji igrači i pozitivni karakteri.

No, igračka križaljka uvelike će ovisiti o budžetu "narančastih". A ključeve blagajne drži budući predsjednik. Tko će on biti, znat ćemo kasno večeras.

25. travanj 2024 03:29