StoryEditorOCM
KošarkaPredstavljen Miro Jurić

Spreman sam! Novi trener GKK Šibenika otkrio kako će "narančasti" igrati iduće sezone

14. svibnja 2018. - 21:08

Miro Jurić (45) u ponedjeljak je i službeno predstavljen kao novi trener košarkaša GKK Šibenika. Taj bivši igrač "narančastih", ali i splitskih "žutih", te brončani reprezentativac Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Torontu iz 1994. godine, šest godina je pekao zanat kao pomoćnik Jeronimu Šarinu i Vladimiru Anzuloviću, koji su minulih sezona kormilarili šibenskim košarkaškim brodom.

Nakon što se iskristaliziralo kako neće biti nastavljena suradnja s Anzulovićem, kojemu je istekao dvogodišnji ugovor, nije trebalo puno čekati da uprava GKK Šibenika izabere novog trenera. Odabir je vrlo brzo pao na Jurića:

- On je šest godina pomoćni trener. Držimo kako je Jurić spreman i da zaslužuje šansu biti prvi trener. Odlučili smo se ponuditi mu dvogodišnju suradnju, jer vjerujemo u dugoročne ciljeve. Mislimo kako Jurić može vrlo dobro voditi i razvijati naše mlade igrače- kazao je Bashar Egemen, v.d. predsjednika GKK Šibenika i predstavnik glavnog sponzora kluba turske Dogus Grupe.

I sam Jurić kojemu će ovo biti prvi put da samostalno vodi neku seniorsku momčad tvrdi kako je spreman za nove izazove:
- Hvala Upravi kluba i sportskom direktoru Filipu Vukičeviću što su mi ukazali prigodu. Jesam, spreman sam za ulogu prvog trenera. Četiri godine sam bio pomoćnik Šarinu, dvije Anzuloviću, momke znam u dušu i nastavit ćemo raditi sve ono dobro što nas je krasilo proteklih sezona – poručio je Jurić.

Premda njegov izbor znači i politiku kontinuiteta, neke novosti će Jurić, kao uostalom svi trener, ipak donijeti:
- Nastojat ću da naša momčad ima još jači šibenski štih- otkrio je novi trener "narančastih".

Otkrio je i kako će igrati Šibenik pod njegovim vodstvom:
- Isto kao i ja dok sam bio igrač... Brzo, ali ne brzopleto. Moji igrači će imati maksimalnu slobodu u kreaciji, ničim neće biti sputani. Međutim, na prvom mjestu će biti individualna obrana- kazao je Jurić.

Inače, novi trener još ništa s Upravom kluba nije dogovorio vezano sa svoj stručni stožer, pa čak niti oko svojih uvjeta.

23. travanj 2024 20:17