Predstavljen Miro Jurić Spreman sam! Novi trener GKK Šibenika otkrio kako će "narančasti" igrati iduće sezone

Predstavljen Miro Jurić

Miro Jurić (45) u ponedjeljak je i službeno predstavljen kao novi trener košarkaša GKK Šibenika. Taj bivši igrač "narančastih", ali i splitskih "žutih", te brončani reprezentativac Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Torontu iz 1994. godine, šest godina je pekao zanat kao pomoćnik Jeronimu Šarinu i Vladimiru Anzuloviću, koji su minulih sezona kormilarili šibenskim košarkaškim brodom.

Nakon što se iskristaliziralo kako neće biti nastavljena suradnja s Anzulovićem, kojemu je istekao dvogodišnji ugovor, nije trebalo puno čekati da uprava GKK Šibenika izabere novog trenera. Odabir je vrlo brzo pao na Jurića:

- On je šest godina pomoćni trener. Držimo kako je Jurić spreman i da zaslužuje šansu biti prvi trener. Odlučili smo se ponuditi mu dvogodišnju suradnju, jer vjerujemo u dugoročne ciljeve. Mislimo kako Jurić može vrlo dobro voditi i razvijati naše mlade igrače- kazao je Bashar Egemen, v.d. predsjednika GKK Šibenika i predstavnik glavnog sponzora kluba turske Dogus Grupe.

I sam Jurić kojemu će ovo biti prvi put da samostalno vodi neku seniorsku momčad tvrdi kako je spreman za nove izazove:
- Hvala Upravi kluba i sportskom direktoru Filipu Vukičeviću što su mi ukazali prigodu. Jesam, spreman sam za ulogu prvog trenera. Četiri godine sam bio pomoćnik Šarinu, dvije Anzuloviću, momke znam u dušu i nastavit ćemo raditi sve ono dobro što nas je krasilo proteklih sezona – poručio je Jurić.

Premda njegov izbor znači i politiku kontinuiteta, neke novosti će Jurić, kao uostalom svi trener, ipak donijeti:
- Nastojat ću da naša momčad ima još jači šibenski štih- otkrio je novi trener "narančastih".

Otkrio je i kako će igrati Šibenik pod njegovim vodstvom:
- Isto kao i ja dok sam bio igrač... Brzo, ali ne brzopleto. Moji igrači će imati maksimalnu slobodu u kreaciji, ničim neće biti sputani. Međutim, na prvom mjestu će biti individualna obrana- kazao je Jurić.

Inače, novi trener još ništa s Upravom kluba nije dogovorio vezano sa svoj stručni stožer, pa čak niti oko svojih uvjeta.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Dolazi vrime šibenske dice Što donosi izbor Mira Jurića za trenera GKK Šibenik? Na Baldekinu najavljuju košarku u kojoj će gledatelji, a ponajviše Funcuti, guštati... Igrat ćemo atraktivno!

Što donosi izbor Mira Jurića za trenera GKK Šibenik? Na Baldekinu najavljuju košarku u kojoj će gledatelji, a ponajviše Funcuti, guštati... Igrat ćemo atraktivno!
Odlaskom Vladimira Anzulovića s mjesta trenera u GKK Šibenik okreću novu stranicu u klupskoj povijesti. Bez obzi...
Što donosi izbor Mira Jurića za trenera GKK Šibenik? Na Baldekinu najavljuju košarku u kojoj će gledatelji, a ponajviše Funcuti, guštati... Igrat ćemo atraktivno!