StoryEditorOCM
KošarkaOtišao "Zula"

Vladimir Anzulović više nije trener GKK Šibenika! "Narančasti" u potrazi za novim kormilarom

10. svibnja 2018. - 14:18

Vladimir Anzulović iduće sezone neće biti trener košarkaša GKK Šibenika! Ono o čemu se proteklih dana govorilo u košarkaškim krugovima, dobilo je i službenu potvrdu.

Anzuloviću je istekao dvogodišnji ugovor s "narančastima" i on neće biti produžen. Tu informaciju potvrdio nam je i sam Anzulović, koji je već otišao na odmor u slovensko Novo Mesto, gdje mu živi obitelj:

- Obavio sam završni razgovor s upravom Šibenika i mogu kazati da smo završili suradnju. Rastali smo se prijateljski- kratko je izjavio sad već bivši učitelj "građana".

Koja će biti njegova iduća trenerska destinacija, Anzulović nam nije želio otkriti. Premda, nisu rijetki koji tvrde kako je 40-godišnji trener sve već dogovorio sa Splitom, gdje bi trebao naslijediti Ivicu Skelina:
- Nema ništa novo oko mog novog angažmana. Mogu tek reći da imam na stolu dvije-tri dobre ponude, među kojima su i inozemne- ostao je "zakopčan" Anzulović.

S druge strane, Anzulovićev odlazak znači da Šibenik mora u potragu za novim trenerom. Javnost spekulira kako je jedan od favorita za "Zulinog" nasljednika njegov dojučerašnji pomoćnik Miro Jurić, koji je niz godina bio i asistent Jeronimu Šarinu. No tko zna, možda uprava kluba iz rukava izvuče i neko drugo ime...

U svakom slučaju, cilj uprave je što prije imenovati novog trenera, jer će o njemu ovisiti i izgled momčadi za novu sezonu:
- Otvaramo pregovore i nadam se kako ćemo trenera imati najkasnije za mjesec dana. S njim u suradnji radit ćemo i na slaganju rostera. Ne bi bilo korektno da ja kao sportski direktor sam složim ekipu i pred trenera postavim klupske ciljeve- rekao je Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenika.

19. travanj 2024 13:08