StoryEditorOCM
Košarka"Narančasti" završili sezonu

"Žuti" dvokorakom preko Šibenika u polufinale; Anzulović bez komentara na pitanje je li od iduće sezone trener Splita

5. svibnja 2018. - 23:16

GKK Šibenik- Split 82:84 (23:30, 23:20, 17:20, 19:14)
šIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 700. Suci: Tomislav Hordov (Zadar), Denis Hadžić (Pula), Bojan Kruljac (Zagreb).
GKK Šibenik: Gabrić (17), Radovčić (20), Šarić (12), Vitali (5), Bašić, Pandurić (11), Mileković (3), Knežević, Nakić (8), Paić (6).
Split: Scott (16), Kalajžić (5), Kedžo (10), Filipović (10), Katura (18), Marčinković (8), Vrgoč, Špaleta (5), Širko (12), Vručinić, Galić.

Šibenčani neće ponovno vidjeti Gripe, barem ne ove sezone. Odnosno, nije se ostvarila želja "narančastih" da četvrtfinalnu seriju vrate u Split i odigraju majstoricu. "Žuti" su dvokorakom ušli u polufinalu i mogu se početi spremati Cedevitu. S druge strane, "građani" mogu razmišljati gdje će na odmor, jer je za njih sezona završena.

Početak utakmice bio je obrambeno katastrofalan za Šibenčane, ili napadački sjajan za Splićane, ovisi s koje pozicije gledate. U svakom slučaju, "žuti" su se u prvih desetak minuta na Baldekinu osjećali kao na šuterskom treningu na svojim Gripama.

Najbolje su to iskoristili Scott i Katura koji odlično poznaju šibensku dvoranu, budući da su obojica nekadašnji igrači ugaslog Jollya. Primjerice, Katura je u prvoj četvrtini ubacio 13 koševa uz 100 posto šuta. Kada su tom dvojcu priključili Širko i Kedžo, kojeg je trener Skelin dugo štedio, Split je otišao na lijepih (35:23) početkom druge dionice.

Činilo se kako "narančasti" nemaju energije, jer "tanka" je bila šibenska klupu. Na nju je kao deseti igrač, samo za zapisnik, morao sjesti teže ozlijeđeni kapetan Domagoj Bašić. Ipak, trener Vladimir Anzulović pronašao je neku zalihu "špirita". "Povisio" je petorku, na playa stavio Domagoja Šarića i pogodio! Šarić i Paić inicirali su seriju "građana" za 10:0, za izjednačenje (35:35), a malo kasnije i vodstvo domaćina (42:39), što im je bila i najveća prednost u prvom poluvremenu.

Inače, prije odlaska na veliki odmor šibensku publiku iziritiralo je nekoliko sudačkih odluka na štetu Šibenka, pa je s tribina prema ljudima u sivom počelo odjekivati "Lopovi, lopovi".

Na početku drugog poluvremena, Anzulović je pripremio novo taktičko iznenađenje za kolegu Skelina. Na parket je poslao petorku bez klasično centra. Ne znamo jesu li to bili savjeti novog izbornika, brata Dražena koji je sjedio sa suprugom na tribina, ali dobro je to funkciniralo, pa domaći nošeni Tomislavom Gabrićem dolaze na plus pet (59:54).

Međutim, opet su Šibenčani upali u "crnu rupu". Bili su tri i po minute bez koša, što koriste Marčinković, Scott i društvo za niz od deset uzastopnih ubačaja i vodstvo (64:59). Činilo se da je priči kraj kada su "žuti" šest minuta prije kraja imali (75:66). Ali, nisu tako mislili Gabrić i Radovčić koji su svojim pogocima primakli Šibenik na 73:75.

Tada je bilo jasno da će se igrati dramatična završnica. Skelin je sve ovlasti dao Scottu. Amerikanac je kod 82:80 za "žute" promašio ulaz, ali uhvatio loptu u napadu i zaradio prekršaj. S linije slobodnih bacanja pogodio je samo jedno, što je značilo da Šibenik tricom u zadnjem napadu može do produžetka. Ali, Skelin je naredio da se radi brzi faul, što je dovelo do penal završnice. Radovčić je pogodio oba, Scott samo jedno. Opet su "narančasti" imali napad za pobjedu, no šut za tricu Milekovića nije pronašao cilj. Bio je to znak da započne slavlje Splićana na Baldekinu.

Zadovoljstvo pobjedom nije krio Ivica Skelin, trener Splita:
- Izuzetno sam zadovoljan! Rekao sam momcima da su na Baldekinu pobjeđivali samo Cedevita i Zadar. Šibenik je jako nezgodan protivnik, koji se pred svojim fantastičnim navijačima nikada ne predaje. Čestitam momcima na ulasku u polufinale, što je bio cilj na početku sezone. Imamo sedam pobjeda u nizu i držim kako je iza nas fantastična sezona- rekao je Skelin.

Sezona nije gotova, jer vas čeka još Cedevita:
- Oni su prila za sebe. U tu polufinalnu seriju idemo maksimalno rasterećeni. Utakmice sa Šibenikom igrali smo pod velikim pritiskom- istaknuo je učitelj "žutih".

Logično, dijametralno suprotnog raspoloženja bio je Krešimir Radovčić, play Šibenika:
- Dali smo sve od sebe, ali na žalost nismo uspjeli pobijediti. Bacali smo se na glavu i od prevelike želje radili i greške- kazao je Radovčić.

Trener Šibenika Vladimir Anzulović nije htio previše govoriti o utakmici:

-Zahvalio bih svojim dečkima na prekrasnoj sezoni. Na početku godine mi smo bili miljama daleko do Splita, a sada smo ih uspjeli ugroziti. Da nam je netko ponudio prije sezone da ćemo igrati četvrtfinale rekli bismo mu da sanja- izjavio je Anzulović.

Naravno, dočekalo ga je i pitanje je li on od iduće sezone trener Splita? Ali, "Zula" je ostao bez komentara, a novinari i javnost bez konkretnog odgovora.

20. travanj 2024 14:53