Treća za redom "Narančasti" pobjedu u Osijeku darovali Funcutima za rođendan; šibenski junak bio Drnišanin Tome Gabrić

Treća za redom

Treća prvenstvena pobjeda za redom košarkaša Šibenika i treća pobjeda nad Osijekom ove sezone. I najljepši dar šibenskim Funcutima za 35. rođendan te navijačke skupine.

"Narančasti" su prije utakmice prošetali slavonskom metropolom i popili kavu i kao da ih je slavonsko sunce smantalo. Loše su ušli u utakmicu i domaćini su začas imali 7:0. Stoga je trener "građana" Vladimir Anzulović već nakon 100 sekundi pozvao time out. Šibenčani su se brzo rekuperali i vratili u rezultatski egal.

Neizvjesno je bilo do same završnice utakmice u kojoj je šibenski junak bio Drnišanin Tomislav Gabrić, koji je u četvrtoj četvrtini postigao čak 14 koševa. Moglo se za Šibenčane zakomplicirati u posljednjih deset sekundi nakon što je Luka Pandurić promašio oba slobodna bacanja, no Osječani su zabrljali posljednji napad.

- Sve čestitke mojim igračima. Ovu pobjedu ostvarili su sami, bez pomoći trenera. Ova pobjeda je plod zajedništva i sloge koju pokazuju tijekom cijele sezone. Posebne pohvale Gabriću i Milekoviću, kojima je trebala jedna ovakva kvalitetna prezentacija- izjavio je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Pobjeda u Osijeku najbolja je pozivnica za iduću prvenstvenu utakmicu u kojoj Šibenik na Baldekinu dočekuje Zadar. Ta utakmica igra se u subotu u 17 sati.

Vrijednosnice Osijek – GKK Šibenik 71:73 (13:9, 17:17, 22:22, 19:25)
OSIJEK- Mala dvorana u Gradskom vrtu. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Siniša Herceg (Zabok), Gordan Terlević (Kastav).
Vrijednosnice Osijek: Tomsick (17), Taylor (10), Došen (5), Markulin (7), Anzulović, Šarac (6), Krolo (1), Lindbom (14), Vrkić (7), Turalija (4).
GKK Šibenik: Gabrić (20), Radovčić (10), Šarić (4), Vitali (10), Bašić (8), Pandurić (5), Jelić, Mileković (10), Nakić (6), Klepo, Paić.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Dolazi vrime šibenske dice Što donosi izbor Mira Jurića za trenera GKK Šibenik? Na Baldekinu najavljuju košarku u kojoj će gledatelji, a ponajviše Funcuti, guštati... Igrat ćemo atraktivno!

Što donosi izbor Mira Jurića za trenera GKK Šibenik? Na Baldekinu najavljuju košarku u kojoj će gledatelji, a ponajviše Funcuti, guštati... Igrat ćemo atraktivno!
Odlaskom Vladimira Anzulovića s mjesta trenera u GKK Šibenik okreću novu stranicu u klupskoj povijesti. Bez obzi...
Što donosi izbor Mira Jurića za trenera GKK Šibenik? Na Baldekinu najavljuju košarku u kojoj će gledatelji, a ponajviše Funcuti, guštati... Igrat ćemo atraktivno!