StoryEditorOCM
KošarkaDruga za redom

Srušili i Kaštela: "Narančasti" čuvaju nepobjedivost na Baldekinu i sigurno plove prema četvrtom mjestu (FOTO)

31. ožujka 2018. - 23:05

Dijametralno suprotno raspoloženje za uskrsne blagdane u taboru dvaju dalmatinskih premijerligaša. Šibenčani će guštati u janjetini i pogači, jer su upisali drugu pobjedu za redom i sigurno brode prema četvrtom mjestu, koje u doigravanju donosi prednost domaćeg terena u play offu.

S druge strane, Kaštelanima će gorak biti nedjeljni objed. Jer, poslije poraza na Baldekinu oni su još korak bliže ispadanju iz lige. U koliko nezavidnoj situaciji je momčad Kaštela govori i podatak da su u Šibeniku bili bez trenera u zapisniku, ali i bez jednog od najboljih igrača Ace Mandića. Stoga su ostali sa svega šest "ozbiljnih" igrača u rotaciji.

Što se same utakmice tiče, "narančasti" su relativno brzo riješili sve dileme oko pobjednika. Naime, već poslije šest minuta igre imali su dvoznamenkastu prednost (16:6), zahvaljujući dobrim rolama Gabrića, Radovčića i Paića.

Najbliže su Kaštelani uspjeli doći na minus osam (57:49) sedam minuta prije kraja. No, tada su najiskusniji Vitali i Bašić ubačajima otklonili bilo kakvu sumnju u slavlje Šibenčana koji cijelu sezonu ljubomorno čuvaju nepobjedivost u svojoj dvorani na Baldekinu.

U idućem kolu, Šibenik gostuje u Osijeku. Ta je utakmica na rasporedu u ponedjeljak, 9. travnja. Samo četiri dana kasnije, na Baldekinu gostuje Zadar.

GKK Šibenik- Kaštela 74:57 (23:17, 18:13, 14:15, 19:12)
ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Branimir Galić (Zagreb), Roko Hordov (Zadar).
GKK Šibenik: Gabrić (16), Radovčić (6), Šarić (5), Vitali (9), Gulin, Bašić (15), Pandurić (3), Jelić, Mileković (1), Nakić (8), Klepo, Paić (11).
Kaštela: Kljajić (9), Đirlić, Mikulić, Rašetina (8), Pruže, Došen (16), Đugum (6), Vidović, Roso (9), Šipić (9).

26. travanj 2024 09:46