StoryEditorOCM
KošarkaŽenska košarka

Nagrada za dobru sezonu: Šibenke na završnom turniru Kupa Hrvatske

28. ožujka 2018. - 16:24

Košarkašice Šibenika igrat će protiv Medveščaka u poluzavršnici Kupa Ružice Meglaj Rimac, odlučeno je na ždrijebu održanom u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu. Drugi polufinalni par čine domaća Ragusa i Zadar.

Završni turnir domaćeg kupa igrat će se u Dubrovniku 14. i 15. travnja. Šibenke baš nisu imale sreće s "plesom kuglica", koji im je za protivnice dodijelio Zagrepčanke, koje su braniteljice naslova i aktualne liderice prvenstva sa samo jednim porazom. Ruku na srce, Šibenik bi teško izišao na kraj i s Dubrovkinjama, koje su kvalitetom ispred njih. Sa Zadrankama bi se, pak, mogle ravnopravnije "potući". Uostalom, jednom su ih i pobijedile ove sezone.

– Istina je da smo dobili najtežeg mogućeg protivnika, ali sam plasman na Final fouru je lijep uspjeh. Mislim da je zadnji put ženska košarka imala predstavnika na završnom turniru još kad je Josip Stojanović Jolly držao klub... Moramo biti iskreni i priznati da smo iskoristili nešto povoljniji ždrijeb u dosadašnjim fazama natjecanja. Držim da je igranje na završnici Kupa fina nagrada djevojkama za sve učinjeno u dosadašnjem dijelu sezone. Još ako iz tog igranja s kvalitetnijim protivnicima izvuku neku korist, bit će super – kazao nam je Stipe Bralić, trener košarkašica Šibenika.

Općenito mogu biti zadovoljni ovom sezonom u klubu, posebice ako se u obzir uzmu ne baš blistave financije.
– Osim što igramo završnicu Kupa, relativno rano izborili smo ostanak u ligi. S obzirom na to da igramo isključivo s domaćim igračicama, od kojih je devet juniorki i kadetkinja, držim da smo napravili dobar posao – veli Bralić.

Izuzevši 21-godišnju Klaudiju Perišu, koja je MVP domaćeg prvenstva, u sastavu Šibenika nešto više iskustva u nogama ima samo 30-godišnja plejmejkerica Sanda Tošić. No, osim manjka iskustva, Bralić se muči i s nedostatkom centimetara u ekipi.

– Cijelu godinu igramo bez pravog centra, a dobro je poznato da je košarku gotovo nemoguće igrati bez visokih igračica. To vam je kao da u nogometu nemate golmana. Zato naše protivnice u pravilu imaju i 20-ak skokova više od nas, također uglavnom spuštaju loptu u reket, gdje dominiraju njihove visoke igračice. Držim da bi se naše mlade igračice kudikamo kvalitetnije razvile da su uz sebe imale jednu iskusniju visoku igračicu. Nažalost, naš je budžet takav da nismo uspjeli dovesti kvalitetnijeg centra. Ulaganja u takvu igračicu bila bi stan, hrana i stipendija od oko 3000 kuna – rekao nam je trener košarkašica Šibenika.

Još jedan problem muči ženski košarkaški kolektiv, uostalom, kao i niz šibenskih klubova.
– Što se tiče ponude fakulteta, Šibenik još uvijek kaska za susjednim gradovima, pa naše cure nakon što završe srednju školu uglavnom odlaze na studij izvan Šibenika. Primjerice, naše nekadašnje igračice Šolić i Dujić su u Zadru, a Chiabov i Silov u Splitu. Ranije je Ramljak otišla u Pulu. Eto, da nam je tih pet igračica, borili bismo se za vrh tablice – zaključio je Bralić.

26. travanj 2024 11:08