StoryEditorOCM
KošarkaNovi uvjerljiv poraz

"Narančasti" izgubili bitku za treće mjesto! Neizvjesnost u Draženovom domu kratko trajala

16. ožujka 2018. - 22:46

Košarkaši Cibone u Draženovom domu revanširali su se Šibenčanima za poraz na Baldekinu i dobili "bitku za treće mjesto", kako je najavljivana utakmica "vukova" i "građana". Međutim, prava bitka na parketu vodila se tek donekle u prvoj četvrtini.

Trener gostiju Vladimir Anzulović u početnoj petorci je povjerenje pružio mladcima, a na klupi ostavio najiskusnije Bašića, Vitalija i Milekovića. Taj potez mu se isplatio, jer je na račun dobrih rola, ponajprije Paića i Nakića, njegova momčad imala vodstvo 10:3 nakon četiri minute igre.

Onda se "narančastima" dogodilo nešto slično kao u prošlom kolu na splitskim Gripama. Poslije dobrog ulaza u utakmicu, brzo su otklizali u veliki rezultatski minus. Naime, Cibona je u samo dvije i po minute ubačajima Tomasa, Rozića i Ratkovice napravila seriju 9:0.

Pokušao je Anzulović time-outom "resetirati" svoju momčad. Na parket je gurnuo i iskusnije Pandurića i Bašića. No, ništa se nije promijenilo. "Vukovi" su napravili još jednu seriju, ovaj put 7:0, ili sveukupno 16:0 za otprilike pet minuta.

Konačno, post "građana" prekinuo je Nakić tricom. Dalekometni šut služio je goste, pa su tricama Bašića, Šarića i Paića stigli na minus četiri (22:26) početkom druge dionice. Ali, zadarska veza u redovima Cibone Žorić-Novačić sa šest uzastopnih koševa vraća Zagrepčane na ugodnih plus 12. Kada je Marko Tomas zabio tricu za 39:24 iščezla je svaka neizvjesnost.

Po običaju, kontra Šibenika je raspoložen bio njihov nekadašnji član Luka Žorić. Ovaj put potporu je imao u Marku Tomasu i Josipu Bilinovcu, lanjskom igraču Jolly JBS-a. S druge strane, bez pravog učinka bili su šibenski razigravači Radovčić i Pandurić. O slaboj igri "narančastih" bekova govori i podatak da je Anzulovićeva momčad imala čak 23 izgubljene lopte.

Inače, bila je to šesta uzastopna pobjeda Cibone u domaćem prvenstvu. S druge strane, Šibenčani su doživjeli i treći poraz u nizu u službenim utakmicama (Kup i HT Premijer liga). Očito, trenutačno su ABA ligaši poput Splita i Cibone prevelik zalogaj za šibensku momčad. Nove pobjede i što bolju startnu poziciju uoči doigravanja, "narančasti" će morati tražiti u narednim utakmicama protiv sebi ravnopravnijih ekipa.

Cibona- GKK Šibenik 88:68 (23:16, 23:20, 23:15, 17:19)
ZAGREB- Košarkaški centar Dražen Petrović. Suci: Siniša Herceg (Zabok), Jelena Tomić (Zagreb), Hrvoje Jurković (Zagreb).
Cibona: Jularić, Bilinovac (15), Uljarević, Ratkovica (8), Žorić (17), Ćorić (2), Gilbert (6), Novačić (10), Bošnjak (4), Rozić (9), Ljubičić (1), Tomas (16).
GKK Šibenik: Gabrić (5), Radovčić (6), Šarić (10), Vitali (6), Gulin, Bašić (9), Pandurić, Mileković (2), Nakić (17), Paić (13).

23. travanj 2024 23:23