Nemir pod obručima Sprema li se još jedan odlazak s Baldekina? Mileković (ne)će Bundovićevim stopama

Nemir pod obručima

Epizoda nadarenog krilnog centra Filipa Bundovića u redovima GKK Šibenika službeno je zaključena. "Građani" i Bundović objavili su da su postigli sporazumni raskid ugovora. Međutim, još se vuku kuloarski repovi oko tog rastanka. Iako su i klub i igrač potvrdili priču da su razlozi rastanka Bundovićevi privatni problemi, jasno je da iza kulise ima i onih sportskih, ali i financijskih.

Sportski su na strani igrača - nije tajna da je Bundović bio nezadovoljan minutažom koju mu je tijekom sezone davao trener Vladimir Anzulović. Vjerojatno je i u pravu kada se pogledaju njegove brojke. Za prosječno 15 minuta na parketu ubacivao je više od 11 koševa. S druge strane, i Anzulović u rukavu ima svoje argumente. Trener se vodio logikom da je Bundović puno toga davao u napadu, ali je istovremeno s njim u postavi ekipa puno toga gubila u obrani. Zato je često u Bundovićevu slučaju posezao za rukometnim izmjenama obrana - napad. Također, na unutarnjim pozicijama svoje minute su tražili i Vitali i Paić... Premda ih ovaj potonji dobiva isto na kapaljku.

Kada govorimo o financijskim razlozima, klub je sporazumnim raskidom s Bundovićem uspio uštedjeti nešto novca za igračevih nekoliko plaća koje mu je trebao isplatiti do kraja sezone. Donekle je razumljiva ta logika čelnika kluba, budući da je glavni rezultatski cilj - opstanak - odavno ostvaren. A situacija u klupskoj blagajni i nije tako bajna. Osim toga, nikome nije u interesu imati u svlačionici nezadovoljnog igrača.

Logično, navijači žale za igračem koji je po statistici bio jedan od najučinkovitijih u taboru "narančastih". Nadalje, simpatični i druželjubivi Bundović brzo je osvojio srca Funcuta i izvan parketa, o čemu svjedoči i podatak da je bio rado viđen gost na njihovom štandu na adventskom sajmu u Đardinu.

Odlazak Bundovića raspirio je maštu prijatelja Šibenika, pa se na društvenim mrežama pojavila teza kako su tijekom proljeća "popucale" rebatine unutar momčadi koja cijele godine "vozi u crvenom", kako to voli naglašavati trener Anzulović. Dodatni prilog za tu teoriju bio je i podatak da se u zapisniku u sastavu Šibenika na prijateljskoj utakmici s Kaštelima nije pojavilo ime Ivana Milekovića. Kuloari su brzo zabrujali da je Anzulović kaznio Milekovića i poslao ga da trenira s mlađim kategorijama. Tu "teoriju" u telefonskom razgovoru demantirao nam je Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenika.

- Ma, to su gluposti. Ništa od toga nije točno. Riječ je o tome da je Mileković osjetio probleme s leđima i zbog prevencije smo mu dali da 5-6 dana trenira smanjenim intenzitetom. Radi se o klasičnoj poštedi. Srećom, nalazi su pokazali da Mileković nema ozbiljniju ozljedu - rekao je Vukičević.

Da Mileković neće tako skoro Bundovićevim stopama, govori i još jedna informacija koju nam je servirao sportski direktor "građana":

- Upravo ovih dana započeli smo pregovore s Milekovićem oko produljenja ugovora koji mu ističe koncem sezone - poentirao je Vukičević.


Mileković je osjetio probleme s leđima i zbog prevencije smo mu dali da 5-6 dana trenira smanjenim intezitetom, kaže sportski direktor Filip Vukičević

Naslovnica Košarka

Najčitanije

POVRATAK KUĆI Za samo četiri godine košarkaš Šibenika Tomislav Gabrić prošao je niz europskih postaja, jedna od njih bila je i Valjevo: Moji Drnišani nisu mi zamjerili odlazak u Srbiju

Za samo četiri godine košarkaš Šibenika Tomislav Gabrić prošao je niz europskih postaja, jedna od njih bila je i Valjevo: Moji Drnišani nisu mi zamjerili odlazak u Srbiju
Vruća je želja šibenskih prijatelja košarke da Drnišani Tomislav Gabrić i kadet Juraj Pleadin budu Baldekinu ono...
Za samo četiri godine košarkaš Šibenika Tomislav Gabrić prošao je niz europskih postaja, jedna od njih bila je i Valjevo: Moji Drnišani nisu mi zamjerili odlazak u Srbiju