StoryEditorOCM
Košarkakošarka

Razišli se Bundović i Šibenik; Evo kako je to objasnio sportski direktor "narančastih"

7. ožujka 2018. - 09:35

Filip Bundović više nije igrač GKK Šibenika. Kako se doznaje, uprava šibenskog prvoligaša i 24- godišnji krilni centar postigli su sporazumni raskid suradnje.

- Sjeli smo za stol i dogovorili se, bez ikakve svađe i povišenih tonova. Sve je bilo korektno i s naše i njegove strane. Glavni razlog je taj što Bundović ima nekih privatnih problema. Želimo mu puno sreće u nastavku karijere. On je veliki potencijal i igrač koji može nastupati u puno višem nivou nego što je naša liga - kazao je Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenika.

Inače, Bundović je na glasu kao "ptica selica", odnosno igrač koji je u karijeri vrlo lagano mijenjao klubove. Rijetko gdje se zadržao cijelu sezonu. Navijači Šibenika vjerojatno će žaliti što Bundović na Baldekinu nije dočekao kraj sezone u kojoj je imao zavidne brojke. Naime, Bundović je u dresu "građana" za prosječnih 15 minuta koliko je provodio na parketu upisivao 11,6 koševa i hvatao 4,3 skoka.


Cilj razvijanje mladih igrača


U ovom dijelu sezone dovođenje novih igrača nije moguće. Dakle, Šibenčani će sezonu morati završiti s postojećim rosterom:
- Do kraja sezone cilj nam je razvijanje mladih igrača. To će im biti test da se vidi tko može biti nositelj igre iduće sezone. Sada se otvara više minuta. Igrači imaju parket, imaju trening i prigodu da se dokažu - govori Vukičević.

Već na prošloj utakmici u Splitu, trener Vladimir Anzulović jasno je ukazao kako su "žuti" iskoristili prednost u centimetrima i kilogramima u odnosu na njegovu momčad. Bez Bundovića, "narančasti" će biti dodatno hendikepirani u tom smislu:

- Žao mi je što smo se razišli s Bundovićem. Međutim, sada se otvara prilika nekim drugim igračima da dobiju veću minutažu, koju su vjerojatno zaslužili i u dosadašnjem dijelu sezone. Tu prije svega mislim na Pavu Paića - zaključio je Anzulović.

23. travanj 2024 15:14