StoryEditorOCM
Košarkastiže šibenik

Širko: Funcut sam, ali danas im nema milosti na Gripama!

2. ožujka 2018. - 12:37

Na spomen dolaska Šibenika u Split malo tko se neće sjetiti posljednjeg okršaja tih dvaju klubova na Gripama u veljači 2017. Vladalo je “totalno žutilo”, a sudbina je htjela da baš Henrik Širko, rođeni Šibenčanin i Funcut u duši, tada odigra jednu od svojih najupečatljivijih partija.

Split je slavio 107:106 poslije dva produžetka nakon što je Širkovo “ludilo” vratilo Splićane iz čak devet koševa minusa u zadnjoj minuti. Sjećamo se kako je Širko namjerno promašio slobodno bacanje da mu se lopta odbije i onda je iz nemoguće situacije pogodio tricu za produžetke. Događaji iz te večeri i danas se prepričavaju.

– Ta će me utakmica pratiti do kraja života. Nakon nje sam se opustio i podigao na višu razinu. Međutim, već sam je i zaboravio jer sad smo u novoj sezoni i novoj situaciji – govori nam Širko uoči novog derbija s njegovim Šibenčanima.

Život mu se nakon tog susreta okrenuo naglavačke. Odigrao je sezonu života, a čak je dobio i poziv tadašnjeg izbornika reprezentacije Aleksandra Petrovića za turnir u Kini.

– Postao sam primjećeniji. Osjetio sam da protivnici počinju obraćati više pažnje na mene, ali nisam poletio. Od prošlosti se ne živi – prizeman je Širko i ne bježi od svojih korijena.

– Svi me u Šibeniku razumiju. Učlanjen sam u Funcute, jedan sam od njih. Bit će ih lijepo vidjeti opet na Gripama. Čeka nas prekrasna atmosfera.

Za Split je današnja utakmica (17 sati) vrlo važna u smislu hvatanja što bolje pozicije uoči doigravanja. Želja je jedno mjesto od prva četiri za prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

– Šibenik je ispred nas na tablici i to nam je dovoljan motiv, kao i to što smo na Baldekinu izgubili velikom razlikom (op.a. 79:65). Moramo skupiti glave i igrati timski, a ne svatko za sebe.

Tko je najopasniji u redovima Šibenika?
– Ne mogu nikoga izdvojiti. Imaju 10-11 igrača u rotaciji. Igraju lijepo za oko, imaju dosta mladih, talentiranih igrača, ali danas im nema milosti na Gripama! – poručuje Širko.

24. travanj 2024 07:31