StoryEditorOCM
KošarkaZavršnica košarkaškog kupa

Zabok prva prepreka; Kapetan Bašić kaže: Vrijeme je da uživamo - jednu, dvije ili tri utakmice...

13. veljače 2018. - 14:31

Košarkaši GKK Šibenika prošle su godine zajedno s ugaslim Jolly JBS-om bili domaćini prvog završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića u novom formatu, u kojemu se za taj trofej bori osam momčadi. Činjenica da se turnir igrao u dvorani na Baldekinu donijela je "narančastima" breme favorita, premda se gotovo unarpijed znalo da će pehar namijenjen pobjedniku Krešinog kupa u svoje vitrine spremiti teško pobjediva Cedevita.

Tako je i bilo, a Šibenčani su posrnuli već na prvom koraku, u četvrtfinalu protiv Cibone. A moglo je sve biti drugačije da je kroz mrežicu prošao šut sa sirenom Ivana Siriščevića... To je prošlost, a na ovogodišnji završni turnir u Zadru Šibenčani idu bez prevelikog rezultatskog imperativa. I ove godine, isto kao i lani, kapetansku vrpcu "građana" nosi šuter Domagoj Bašić:

- Istina, ove godine ulazimo malo opuštenije u završnicu Kupa. Lani smo bili domaćini, imali smo kudikamo skuplju momčad i samim time veće ambicije. Ove godine nam je cilj u Zadru napraviti što bolji rezultat i to je to. Sam plasman na završni turnir za nas je nagrada za sve dobro učinjeno u ovoj sezoni. Sad je na nama da uživamo, jednu, dvije ili tri utakmice, koliko uspijemo- govori Bašić.

Protivnik Šibeniku u četvrtfinalu u srijedu bit će Zabok. Može se reći da su i kuglice pri ždrijebu pomazile "narančaste", jer to je protvnik po mjeri. Uostalom, u dvije prvenstvene utakmice sa Zagorcima Šibenčani su izašli kao pobjednici:
- Bez obzira na taj podatak, Zabok je kvalitetan protivnik. Digli su se u formi u zadnje vrijeme, evo nedavno su u Zadru imali šut za pobjedu protiv favoriziranog domaćina. Zasigurno ćemo se morati "potući" da bismo došli do pobjede- veli kapetan GKK Šibenika.

Premda Zabok dolazi iz srca Hrvatskog zagorja njihovi ključni igrači su Dalmatinci Petar Marić i Antonio Vlaić. Obojica Zadrani, stime da je Vlaić porijeklom s Miljevaca. Zanimljivo, i Marić i Vlaić ovoga su ljeta bili na korak od potpisa za Šibenik, no završili su u Zaboku:
- Njih dvojica su kvalitetni igrači i vjerojatno će imati podršku svojih prijatelja i navijača u Zadru. Međutim, i mi očekujemo potporu velikog broja naših Funcuta, koji nas nose cijelu sezonu- poručio je Bašić.

Prođe li Šibenik Zabok u petak u polufinalu će najvjerojatnije na Cedevitu. Jer, eventualna pobjeda Zagreba nad prvakom Hrvatske spada u red znanstvene fantastike:
- Vjerujte, trenutačno razmišljamo samo o Zaboku. Možda zvuči kao floskula, ali idemo utakmicu po utakmicu- zaključuje najiskusniji košarkaš "narančastih".

Kakve god poruke Šibenčani emitirali, očito je da se ozbiljno spremaju za završnicu Kupa. O tome svjedoči i podatak da su utorak poslijepodne otputovali u Zadar gdje su odradili trening u dvorani na Višnjiku kako bi osjetili parket i koševe:
- Ambicije su nam kao i u svakoj drugoj utakmici. Bez obzira na to u kojem sastavu istrčimo protiv Zaboka, nećemo istrčati s bijelom zastavom, već ćemo nastojati ostaviti srce na parketu. Nemamo rezultatskog imperativa, ali moramo ispuniti sve ono što smo se dogovorili- kazao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Uoči četvrfinala Kupa on ima dosta problema s ozlijeđenim igračima. To se prije svega odnosi na novopridošlog Tomislava Gabrića i prvog playmakera Krešimira Radovčića, koji nisu nastupli ni u subotnjoj prvenstvenoj utakmici s Jazinama:
- Da, njih dvojica su pod velikim upitnikom i za utakmicu sa Zabokom- referirao je Anzulović.

Za kraj, i on je pozvao Funcute u Zadar:
- Volio bih ih vidjeti što više na tribinama, jer zajedno smo jači- završio je trener "građana".

Utakmica GKK Šibenik- Zabok počinje u 19,30 sati.

19. travanj 2024 17:42