StoryEditorOCM
KošarkaNovi "narančasti"

Drnišaninu Tomislavu Gabriću ostvario se dječački san: Funcuti, evo me napokon u 'pravom' dresu

9. veljače 2018. - 14:42

Tomislav Gabrić (22), 204 centimetra visoki košarkaš, novi je član GKK Šibenik. Taj rođeni Drnišanin već mjesec dana trenira s momčadi Vladimira Anzulovića, međutim nije mogao biti registriran zbog dugova koje su "građani" imali prema igračima iz prošle sezone. Kako neslužbeno doznajemo, radilo se o dvije zaostale plaće prema Roku Badžimu i jednoj za Ivana Siriščevića. Očito, u međuvremenu je novac sjeo na račune igrača, ili je s njima postignut dogovor, pa je Hrvatski košarkaški savez upalio zeleno svjetlo za Gabrićevu registraciju.

– Uspjeli smo skinuti blokadu puno ranije nego smo planirali. Naš cilj bio je to učiniti do svibnja ili lipnja, kako bismo u iduću sezonu ušli s pozitivnom nulom. Blokade više nema, ostali su nam samo dugovi prema dobavljačima. Budući da smo ostvarili ostanak u ligi, ispada da smo već u veljači ispunili dva glavna cilja sezone – pohvalio se Filip Vukičević, sportski direktor GKK Šibenik.

Skidanje blokade bilo je signal da GKK Šibenik može registrirati i Robina Rajčića, momka rođenog 1999. godine, koji je na Baldekin došao iz münchenskog Bayerna.
– On će biti priključen juniorskoj ekipi. Riječ je o velikom potencijalu. On je visok 204 centimetra i može igrati na pozicijama "četiri" i "pet". Njegovi roditelji su iz šibenskog zaleđa, a otišli su raditi u Njemačku, pa je Robin cijelu karijeru proveo u Bayernu. Bit će s nama do ljeta, dat ćemo mu prigodu da se dokaže. Ako budemo zadovoljni, pokušat ćemo s njim potpisati višegodišnji ugovor – rekao je Vukičević.

Svaka čast Rajčiću, no u ovom trenutku glavna zvijezda "mercata" na Baldekinu je Gabrić.
– O njemu ne treba trošiti riječi. Premda ima samo 22 godine, on je već iskusan internacionalac. Počeo je karijeru u drniškom DOŠK-u, nastavio u "Draženu Petroviću". Potom je igrao u Jolly JBS-u, Ciboni, Metalcu iz Valjeva, Rumunjskoj, Italiji, Turskoj i Latviji. Dakle, Gabrić je domaće dijete. S njim smo dogovorili suradnju do kraja sezone. Naša želja je da ostane i puno dulje na Baldekinu – poručio je sportski direktor "građana".

– Nedavno ste istaknuli kako želite dovoditi samo igrače s kojima možete potpisati dugogodišnje ugovore, a sada Gabrić stiže na nekoliko mjeseci?
– Situacija je takva da momke ne možemo vući za nos, lupati cifre i obećavati im unosne četverogodišnje ugovore. Moramo se ponašati korektno i ljudski. Ponavljam, sjest ćemo s Gabrićem na kraju sezone i vidjeti što i kako dalje. Naša želja je svakako dugogodišnja suradnja – odgovorio je Vukičević.

Konačno, riječ je dobio i Gabrić.
– Nakon teškog početka sezone u Italiji i Latviji, Šibenik je za mene bio najbolja opcija. Odlično su me prihvatili ekipa i trener. Moram zahvaliti i njima i upravi što mi je pružila prigodu. Sada je na meni da pružim 100 posto svojih mogućnosti. Moram reći kako će mi se konačno ispuniti jedan od dječačkih snova, a to je da ću zaigrati pred šibenskim Funcutima – kazao je Gabrić, koji je, doduše, puno puta igrao pred Funcutima, samo u "krivim" dresovima Jollyja i Cibone.

U "pravom" dresu imat će prigodu zaigrati već u subotu, kada na Baldekin stižu Jazine.
– Zadnju službenu utakmicu odigrao sam 29. prosinca u Latviji. Polako ulazim u sistem koji gaji trener Anzulović. Momci su prava klapa na terenu i izvan njega. Trener će odlučiti koliko ću igrati, ali ja sam spreman iskoristiti svaku minutu. Mlad sam, ali iskusan i držim da svojom agresijom i energijom mogu dosta pomoći ekipi – istaknuo je Gabrić, koji može "puniti" pozicije krila ili krilnog centra.

Zna Gabrić dobro i šutirati. Neki kažu da ga je taj šut i doveo u Cibonu. Naime "vukovi" su dobro zapamtili utakmicu pod Tornjem, u proljeće 2013. godine, kada ih je Gabrić kao igrač Jollyja srušio dalekometnim ubačajima.
– Razgovarao sam s trenerom o tome gdje me vidi u momčadi. No, on će odlučiti gdje sam mu najkorisniji – ističe Gabrić.

A trener Anzulović je zasigurno zadovoljan što će imati još jedno rješenje više u rotaciji.
– Mislim da nema trenera u Hrvatskoj koji ne bi poželio igrača Gabrićevih kvaliteta – istaknuo je trener "narančastih".

Do kraja sezone GKK Šibenik nema prevelikog rezultatskog imperativa.
– Činjenica je da su momci polusezonu odradili iznad svih očekivanja. Nadam se kako ćemo do kraja sezone odigrati u istom ritmu – veli novi član "građana".

Gabrića smo pitali ima li izgleda da i iduće sezone nosi narančasti dres.
– Naravno da ima! To nije sporno. Vjerujem da će ekipa biti uspješna, mislim da ova momčad može samo rasti. No, teško je bilo što govoriti unaprijed. Vidjet ćemo na kraju sezone kakva će biti budućnost – zaključio je Tomislav Gabrić.

26. travanj 2024 19:59