StoryEditorOCM
KošarkaTreći poraz "građana"

Šibenik i Škrljevo ne mogu bez drame: Ovaj put kuglica pala na zeleno polje

3. veljače 2018. - 21:04

Šibenik i Škrljevo kao da ne mogu bez drame. Podsjetimo, u prvoj međusobnom susretu na Baldekinu utakmica je otišla u tri produžetka, a pobjeda je završila na strani Šibenika. Ovaj put sreća se okrenula. Kuglica ruleta je pala na zeleno, a ne na narančasto polje. Na koncu, Škrljevo je zadržalo nepobjedivost u svojoj dvorani u kojoj ima čistu seriju 7:0, dok su "građani" doživjeli i treći poraz u sezoni. Dakle, Čavle su za Šibenčane ispali kašeta brukava.

Poslije pune tri i po četvrtine utakmice rezultat je bio u egalu 69:69. Tada donaći rade seriju 9:0, što je vjerojatno bilo i ključno razdoblje utakmice. U glavnoj ulozi bio je Davor Konjević, najbolji strijelac Škrljeva, koji je najprije pogodio tešku "step back" tricu, da bi potom ukrao loptu šibenskom playu Luki Panduriću. Konjeviću se dalekometnim šutem pridružio i 38- godišnji Siniša Štemberger, inače još uvijek najbolji strijelac ABA lige, koji je pokazao da u njegovoj svići još ulja ima.

Da stvar bude gora za Šibenik, u tom periodu su im iscurili ziceri Vitalija i Bundovića. Premda se činilo da šibenska kola nezaustavljivo idu nizbrdo, kočnicu je uspio povući Ivan Mileković i tricom za 78:81 vratiti neizvjesnost minutu i 37 sekundi prije kraja. Mileković koji je bio "vruć" uzeo je šut i za eventualno izjednačenje, ali lopta nije htjela kroz obruč. U samoj završnici s linije slobodnih bacanja opet je bio miran Konjević i nije više dopustio Šibenčanima da ozbiljnije ugroze Škrljevo.

Inače, vrlo vjerojatno je Šibenik u završnici platio danak skraćenoj rotaciji. Naime, trener Vladimir Anzulović koristio je svega sedam igrača. Zbog ozljede zgloba nije se skidao organizator igre Radovčić, ali na parket Anzulović nije niti u jednom trenutku poslao ni mladog centra Paića.

Škrljevo- GKK Šibenik 86:80 (22:19,22:25, 18:18, 24:18)
ČAVLE- Dvorana Mavrinci. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Vovk, Denis Hadžić, Ivan Paić.
Škrljevo: Šarac, Štemberger (20), Ušić (5), Barnjak (9), Boban (5), Hrnjkaš, Perković (10), Konjević (26), Radunić (9), Furlan, Janc (2), Vranković.
Šibenik: Radovčić, Šarić (2), Vitali (10), Gulin, Bašić (6), Bundović (18), Pandurić (18), Jelić, Mileković (15), Nakić (11), Paić.

19. travanj 2024 06:59