StoryEditorOCM
KošarkaCURE, SAMO NAPRID!

Košarkašice Šibenika konačno ravnopravne prvoligaškim rivalkama: Pokazat će zube i Medveščaku

Piše Borislav Juras
12. siječnja 2018. - 10:52

Košarkašice Šibenika, nakon nekoliko teških sezona, konačno ne zbrajaju samo prvoligaške poraze! Prvi dio ove sezone je pokazao da su potpuno ravnopravne prvoligaškim rivalkama. Imaju isti učinak, po pet pobjeda i poraza, kao i četvrtoplasirani Split, tek pobjedu manje od Raguse, koja drži treće mjesto. To im čak otvara mogućnost plasmana u doigravanje za prvakinje...

– Čvrsto stojimo na zemlji. Nema potrebe za nabijanjem bilo kakvih imperativa. Najvažnije je da sve cure budu zdrave, a svaka buduća utakmica bit će im izazov za sebe, prilika za novo iskustvo, novi iskorak – skromno će Neven Periša, neumorni predsjednik ŽKK Šibenik, koji odaje priznanje treneru Braliću i igračicama za učinjeno u prvom dijelu sezone...

– Bilo je i nezasluženih poraza. Najviše mi je žao onog od Trešnjevke, gdje smo sve do zadnjih minuta prijetili jedinom neporaženom sastavu lige. Nisu nas zaobišli problemi s ozljedama, pa gotovo da i nije bilo utakmice koju smo igrali u kompletnom sastavu. Zato naklon do poda curama koje su sve to izdržale, a posebno zadnje dvije utakmice u prosincu, koje smo odigrali u razmaku od 16 sati.

Baš je zadnja utakmica godine dovela košarkašice Šibenika nadomak velikog uspjeha – pobjedom nad Podravcem iz Virja, stigle su na prag završnog turnira Kupa Ružice Meglaj Rimac. Za preskočiti taj prag, trebat će 10. veljače do pobjede na gostovanju kod drugoligaša Gospića. Dotad ih čeka nimalo jednostavan prvenstveni raspored. Otvaraju ga utakmicom s aktualnim prvakinjama, zagrebačkim Medveščakom.

U sastav bi se trebala vratiti Mia Vukšić, od ozljede oporavljena kadetska reprezentativka, a još je upitno hoće li zaigrati Anet Mrdalj, koja je također propustila nekoliko utakmica zbog problema sa stopalom. Dvoboj Šibenika i Medveščaka je ove subote na Baldekinu, a počinje u 18 sati.

24. travanj 2024 06:07