StoryEditorOCM
KošarkaUšli među osam

"Narančasti" i u novoj godini nastavili pobjednički niz: Nezaustavljivi Bundović odveo Šibenik na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića

6. siječnja 2018. - 22:11

Košarkaši Šibenika plasirali su se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Sudjelovanje na "final eightu" "narančasti" su izborili na teškom gostovanju u Osijeku. Za momčad trenera Vladimira Anzulovića je vrlo važno da su i novoj godini nastavili pobjednički niz koji su započeli u prošloj. Niz koji je prekinuo samo Zadar u Višnjiku.

Dobar je bio ulazak u utakmicu "građana". Poveli su 5:0 i onda neobjašnjivo stali. Punih šest minuta bili su bez ubačaja, što su domaćini iskoristili za seriju 10:0. Osječani su vodili sve do sredine treće četvrtine, kada su Šibenčani ubacili u brzinu više. U tom periodu zaigrali su "narančasti" svoj forte obranu na način na koji su to radili u većem dijelu sezone. Kada su zatvorili prilaze svom košu, otvorio im se i šut. Tri trice su vezali Vitali, Bašić i Pandurić, pa se od vodstva Osijeka 38:34, začas okrenulo na 43:38 za Šibenik.

Uzalud je trener domaćih Vladimir Krstić promijenio obranu i stisnuo šutere, jer je i Šibenik promijenio način napada. "Narančasti" su više počeli spuštati loptu pod obruč na raspoloženog Filipa Bundovića. Bivši igrač Cedevite "izludio" je kompletnu visoku liniju Osječana koja je tijekom zimske stanke, među ostalim, pojačana i finskim reprezentativcem Lindbomom. Bundović je zabio osam poena za redom i u očaj bacio i trenera Krstića koji je zaradio tehničku.

Kako im je utakmica bježala iz ruku, tako je rasla i nervoza u redovima domaćih. Amerikanac Taylor napravio je nesportsku osobnu, a klupi Osijeka je u istom napadu dosuđena i tehnička greška. Ako je u tim trenucima i bilo kakvih naznaka neizvjesnosti razbio ju je tricom Toni Nakić za 62:51 Šibenika. U završnici je Šibenik imao nekoliko smušenih napada, no bez većeg stresa priveo je utakmicu u svoju korist.

VROS Osijek- GKK Šibenik 62:67 (13:10, 20:18, 9:21, 20:18)
OSIJEK- Dvorana Gradski vrt. Suci: Alfred Jovović, Bojan Kruljac i Krešimir Katić.
VROS Osijek: Boban, Taylor (12), Došen (3), Levinson, Markulin (8), Šarac (16), Krolo (2), Lindbom (6), Vrkić (9), Turalija (6).
GKK Šibenik: Radovčić (6), Šarić, Vitali (8), Bašić (11), Bundović (20), Pandurić (10), Jelić, Mileković (3), Nakić (9), Klepo, Paić.
 

23. travanj 2024 19:45