StoryEditorOCM
KošarkaŽelja "po duzine"

Valjda od Hermesa neće dobiti herpes! "Narančaste" u Zagrebu čeka "napaljeni" tandem Šibenčana Radić- Španja

17. studenog 2017. - 19:53

Neki su ih prije početka sezone bez imalo razmišljanja plasirali u donji dio ljestvice, borbu za ostanak. Danas, međutim, nakon pet odigranih utakmica, Šibenik i Hermes Analitica imaju zajedno osam pobjeda i dva poraza. Uz skidanje "skalpa" ABA ligašu Ciboni. Zbog toga i trener Šibenčana Vladimir Anzulović nije dopuštao da se njegovi igrači "opiju" od pobjede nad "vukovima".

– Na staroj se slavi ne živi – ističe Zula, makar još nisu utihnuli komplimenti na račun igara njegove momčadi u prvih pet kola.
– Utakmica s Cibonom više nas je istrošila mentalno nego fizički. Slavlje je dovelo do mentalnog pražnjenja. Kako kod igrača, tako i kod mene, s obzirom na to da mi je to bilo prvo slavlje nad Cibonom – priznaje Anzulović.

Iako se navijači raduju nešto lakšem rasporedu u sljedeća tri kola, trener Šibenika na njega gleda iz drugačije perspektive.
– Mislili smo da u prvih pet kola imamo iznimno težak raspored, a evo vidite gdje smo danas. Zato se ni sada ne smijemo opuštati. Hermes je zabilježio tri pobjede. Gostujuću u Kaštelima, domaću nad Jazinama, a iznenađujuće su slavili protiv Cibone. Zbog toga su mi pomalo i smiješne najave kako smo mi favoriti. Oni su prosječno četiri ili pet godina stariji od nas, a gotovo svi igrači im imaju jednako toliko prvoligaških sezona. Meni je drago da nas proglašavaju favoritima. No, da bismo to opravdali, moramo maksimalno ispuniti zadatke na parketu – oprezan je Vladimir Anzulović.



Trener "narančastih" tijekom tjedna je analizirao igru "analitičara" i detektirao glavne poluge zagrebačke momčadi.
– Hermes Analitica ima dobru vanjsku liniju, koja nam je čak i lani na Baldekinu stvarala nemale probleme. Tu su Svoboda i Perić. Ništa slabija nije ni visoka linija, predvođena Raičem, novopridošlim Šekeljom i našim Španjom. Kao čovjeka koji je s njim radio prošlo ljeto, veseli me njegova dobra forma, no iz perspektive trenera Šibenika nisam baš najsretniji što igra dobro – u dobrom će raspoloženju Vladimir Anzulović.
Pobjeda u Zagrebu dodatno bi ga podigla, s obzirom na to da Šibenčane i ostatak lige očekuje dvotjedna reprezentativna stanka.

Zanimljivo, na suprotnoj strani Šibenčane neće čekati samo Bruno Španja, nego i Toni Radić. Šibenčanin na klupi Hermesa mogao bi "svojima" nanijeti prvi poraz u sezoni.
– Uvijek pobjeđuju moji, kako god okrenete! Znate, mi smo svi "funcuti". Gdje god bili u svijetu, Šibenčani uvijek imaju nešto funcutskoga u sebi. Naravno da bih volio da svladamo Šibenik, no mislim da će to biti vrlo teška misija. Riječ je o momčadi koja spada u vrh hrvatske košarke. Anzulović radi odličan posao s taktički i tehnički sjajno obučenim momcima. Šibenik je, prema svemu, favorit – poručio je trener Hermes Analitice Toni Radić.

Utakmica Hermes Analitica- GKK Šibenik igra se u Zagrebu s početkom u 18 sati. Mjesto radnje je dvorana Srednje prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Vukovarskoj ulici.

26. travanj 2024 13:02