StoryEditorOCM
KošarkaNEVOLJE 'NARANČASTIH'

Bolje stanje na parketu nego na računu: Badžim ne popušta - dok mu se ne isplati dug nema dovođenja novh igrača

7. rujna 2017. - 14:14

Ako se po jutru dan poznaje, onda bi za košarkaše Šibenika predstojeća sezona mogla biti puno bolja od predviđanja. To jutro o kojem govorimo su dvije prijateljske utakmice s Alkarom. Obje su "narančasti" uvjerljivo riješili u svoju korist. Najprije su na Baldekinu svladali Sinjane 99:62, da bi i u uzvratu na gostujućem parketu bili bolji 64:48. A upravo bi Alkar trebao biti protivnik po mjeri za "građane". Naime, prema nekim projekcijama ta dva kluba bi u novoj sezoni mogli biti jedni drugima do uha, odnosno trebali bi se boriti za opstanak, ili u nešto boljoj varijanti za neko od posljednjih mjesta koja vode u play off:

- Da, slažem se s vama, samo što Alkar još nije kompletirao svoj roster. Još čekaju neke američke igrače. Ipak, bila je to dobra provjera. Mogu biti zadovoljan kako su reagirali naši mladi igrači, ali i pridošlice Vitali, Bundović te Mileković, koji su se dobro adaptirali - kazao je Vladimir Anzulović, trener GKK Šibenika.

Unatoč pobjedama, vidio je on i dosta stvari na kojima treba raditi:
- Jasno je da je pred nama sezona s jako puno oscilacija. Uostalom, to je i logično kada imate jako mladu momčad kao što je naša. Dakle, čeka nas jako puno rada na treninzima. Ipak, posebno me veseli pobjeda u Sinju. To je primjer utakmice kakvih ćemo imati dosta u sezoni. Naročito u gostima, gdje ćemo morati igrati muški. Drago mi je što su momci spremni igrati na taj način - ističe Anzulović.

Premda on nije želio govoriti o pojedincima, jasno je da se Toni Vitali promeće u nositelja igre "narančastih". Jako dobro su reagirali i Paić i Mileković, no između redaka se dade naslutiti kako je Anzulović posebno zadovoljan igrom Domagoja Šarića.

Zbog reakcije momčadi na parketu na početku priprema osmijeh može razvući i sportski direktor Filip Vukičević:
- Odlično, super, čak i iznad očekivanja. Novi igrači su odlično reagirali, momci su se sjajno uklopili. Mislim da smo prve dvije utakmice odigrali predobro, to više što su treninzi u ovoj fazi jako teški. Zato je i važno što se nitko nije ozlijedio - veli Vukičević.



Međutim, njemu brige zadaje stanje u klupskoj blagajni. Naime, klub je u blokadi. Blokirao ga je bivši igrač Roko Badžim zbog duga, navodno nešto višeg od 30 tisuća kuna. Zbog toga je i Vukičevićev plan da će pokušavati ojačati momčad dok god to bude moguće trenutačno na čekanju:

- U ovom trenutku mi više ne možemo dovoditi igrače. Činjenica je da je Badžim zauzeo čvrst stav i uopće ne želi pregovarati. Zbog čega je tako, ja ne bih želio komentirati, jer se očito radi o nekim stvarima iz prošlosti kada nisam bio u klubu. Situacija je svakako ružna - izvijestio je Vukičević.

Badžim nije jedini bivši igrač koji ima potraživanja od GKK Šibenika.
- Tako je, ima još nekadašnjih naših igrača kojima smo više dužni nego Badžimu. Međutim, sa svima njima smo dogovorili model otplate duga - kazao je sportski direktor "narančastih".

I dok su sportski direktor i uprava kluba zaokupljeni rješavanjem financijske situacije u klubu, momčad ovog vikenda sudjeluje na jakom međunarodnom turniru u talijanskom Jesolu. U petak će u polufinalu GKK Šibenik zaigrati sa slovenskom Primorkom. Drugi polufinalni par čine Zadar i talijanski prvak Venezia.

- Da, bit će to pravi ispit za naše momke. Već u prvoj utakmici sastajemo se sa Slovencima koji su složili odličnu momčad i pucaju na plasman u ABA ligu. Poznavateljima košarke dovoljno je spomenuti imena Joksimovića, Mulalića ili Čakaruna. O Zadru i Veneziji ne treba trošiti riječi - rekao je Anzulović.

18. travanj 2024 15:33