StoryEditorOCM
KošarkaEurobasket povezuje

Raport iz rumunjskog Cluja: Ovi Šibenčani ne propuštaju košarkaške spektakle

Piše Ivo Mikuličin
7. rujna 2017. - 13:39

Nije bilo baš teško tijekom košarkaških prijenosa s Eurobasketa u Rumunjskoj uočiti skupinu šibenskih navijača. Posebice doktora Nina Brajkovića i prof. Marina Romana, koji već godinama ne propuštaju nastupe reprezentacije Hrvatske na velikim natjecanjima.



- Ne pamtim kad je bila bolja atmosfera među hrvatskim navijačima kao ovih dana u Cluju. Spojili su se mladi i stari, sjever i jug. Svi smo kao jedno. Dodatno radosni zbog usporedbe s onim što se događalo prije dvije godine, kad smo u Zagrebu i Francuskoj bili kao pokisli. Posebice poslije katastrofalnog poraza sa Češkom. Naši u Rumunjskoj zaista djeluju kao prava reprezentacija. Sve nam je ugodnije i zbog domaćina Rumunja. Cluj je poznato sveučilišno središte, grad kulture i mladih. Zato mi je dodatno drago što sam na put poveo i mog sina Roka, još tinejdžera. Da osjeti pravu sportsku atmosferu i domoljubni naboj. I ne samo domoljubni! Vrijedi spomenuti i onaj lokal-patriotski. Jasno je da u reprezentaciji kolo vode dva Šibenčanina Aco Petrović i Dario Šarić. A ja se kao Žirjanin ne odričem ni svoga šibenskog bodula Roka Ukića, podrijetlom s Prvića – oduševljeno nam je telefonski govorio prof. Marin Roman.

Doktor Nino Brajković je priznati šibenski kirurg, ali i povremeni liječnik u mlađim selekcijama hrvatskog nogometa. No, kao da mu je košarka posebna opsesija.
- Lijepo je biti Hrvat, kad nam se mnogi klanjaju zbog kvalitete naše reprezentacije. I Španjolci su nam skidali kapu poslije zaista atraktivne utakmice. Da ne govorim o ugodnom druženju s navijačima Crne Gore. Poslije utakmice s Crnogorcima našli smo se zajedno u jednom restoranu i nazdravljali jedni drugima. Naravno, mi s većim guštom zbog naše vrijedne pobjede - otkrio nam je dr. Brajković.



Šibenski se navijači poslije Cluja vraćaju kući, ali s očitom namjerom da polete za Istanbul na utakmicu osmine finala.
- Volio bih da sa mnom za Tursku krene i moj otac Maksim. Neka i on osjeti atmosferu, o kojoj sam joj pričao preko telefona. Valjda će nas naši Šibenčani Aco i Šiši pogurati, konačno, do medalje - oglasio se još jednom Marin Roman, inače ravnatelj ustanove "Roman i obitelj", koja u Bratiškovcima skrbi o osobama s posebnim teškoćama i potrebama.

20. travanj 2024 00:01